Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Jose de Sousa tweede finalist Premier League

Nadat Clayton zich had geplaatst voor de finale van de Premier League of Darts, mochten Nathan Aspinall en Jose de Sousa gaan uitmaken wie zijn tegenstander zou worden.

Gelijkopgaande eerste sessie

‘The Special One’ deed zijn naam meteen in de eerste leg eer aan, door op 72 voor 2 keer dubbel 18 te gaan. De dubbel 18 werd gemist, maar via 14 en tops ging de eerste leg toch naar de Portugees. Aspinall liet zijn eerste kansen op legwinst liggen, waarna De Sousa profiteerde. Met een 106 finish kwam De Sousa op een 2-0 voorsprong. Aspinall herstelde zich echter snel. Met een 12-darter zorgde de Engelsman voor de re-break. Nadat De Sousa 2 onbegrijpelijke telfouten maakte wist Aspinall de break te verzilveren met een 19-darter. Lang leek De Sousa echter niet stil te staan bij deze missers, want met een 14-darter wist hij leg 5 te winnen. Ook de zesde en zevende leg gingen met de darts mee. Aspinall produceerde een 11-darter voor de 3-3, waarna De Sousa kwam weer op voorsprong met een 14 darter. De Sousa kreeg de kans om weer een break voorsprong te pakken, ware het niet dat hij wederom een zeer bijzondere keuze maakte, door vanaf 57 met zijn laatste pijl een bulls-eye te gooien. Zelfs Aspinall was even van de leg door deze keuze, maar hij wist de leg wel te behouden met een 20-darter. Daar waar De Sousa het na liet om op een break voorsprong te komen, pakte Aspinall deze kans wel. Met een 14-darter kwam de Engelsman op een 5-4 voorsprong. Toch kon Aspinall deze voorsprong niet behouden. De Sousa zorgde er met een 14-darter voor dat beide heren met een 5-5 tussenstand de onderbreking in gingen.

De Sousa finalist

De eerste leg na de onderbreking was een prooi voor De Sousa. Met een 13-darter kwam de Portugees op een 6-5 voorsprong. Ook de daaropvolgende legs zouden geen break opleveren. Aspinall behield “zijn” twaalfde leg met een 17-darter, terwijl De Sousa aan 13 darts genoeg had om leg 13 te winnen. De Sousa kreeg 2 darts voor de break in leg 14, maar miste. Aspinall raakte de dubbel 8 en de stand was weer gelijk: 7-7. Aspinall moest De Sousa ergens zien te breken, maar kwam in leg 15 niet echt in de buurt. De Sousa behield zijn leg met een 15-darter. In de daaropvolgende leg mocht Aspinall heel even denken aan de 9-darter, maar pijl 7 werd gemist. Desondanks zorgde ‘The Asp’ met een 10-darter wel voor de 8-8 in legs. Heel erg onder de indruk leek De Sousa niet te zijn. Met een prima 121 finish in 12 darts, kwam De Sousa op een 9-8 voorsprong en had de Portugees nog maar 1 leg nodig voor een plek in de finale. Ook Aspinall was niet van plan zich zo maar gewonnen te geven. Met een 15-darter zorgde de Engelsman voor de 9-9. De allesbeslissende laatste leg werd begonnen door De Sousa met een 180 score. Deze maximale score werd vervolg gegeven door de Portugees die de laatste leg wist te winnen met een 14-darter. Jose de Sousa werd de tweede finalist van de Premier League of Darts 2021.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Jose de Sousa: 98,21 / 41,67%
Nathan Aspinall: 95,93 / 42,86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *