Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Rob Cross

Cross plaatst zich voor halve finale

Rob Cross heeft zich geplaatst voor de halve finale van de European Championship Darts. Hij profiteerde van een zwakke Jose de Sousa en kon zo een zakelijke 10-5 zege pakken. Lees hier alles over deze wedstrijd.

Cross in totale controle

Jose de Sousa had in de eerste sessie de vorm nog niet helemaal gevonden. Scorend was het voor zijn doen slecht en hierdoor kon zich ook geen kansen creëren. De Sousa liep achter Rob Cross aan en komt zelf weg met een 4-1 achterstand. Cross doet wel goede zaken in de eerste sessie. Cross is dus scorend beter dan de Sousa, hij heeft alleen wat moeite met de dubbel. In de eerste leg mistte Cross er al drie, in de tweede leg twee, in de derde leg weer drie en in de vijfde leg mistte hij er twee. Toch won hij de sessie met 4-1.

Sousa op zoek naar break

Na de matige eerste sessie, moet Jose de Sousa zich zien te revancheren. Ook in de tweede sessie, blijkt het wel zonder zijn vorm te moeten. In tien legs heeft De Sousa slechts twee 180-ers gegooid en zijn scorend gemiddelde ligt slechts rond de 107. In de tweede sessie blijkt dit dan ook niet genoeg voor een break. De Sousa wist in de zesde leg nog wel een 63-finish te produceren, maar hij mistte in de zevende leg twee pijlen voor de break. In de negende leg stond de Sousa nog wel te wachten op een dubbel, maar Cross verprutste de D18 niet en hij mag zo met een 6-4 de volgende sessie in. Jose de Sousa zou op zoek moeten naar twee breaks om het nog om te draaien.

Cross naar halve finale

Rob Cross weet zonder goed te presteren toch de overwinning over de streep te trekken. in de elfde leg mistte de Sousa weer twee pijlen op de dubbel waardoor Cross zijn leg mocht houden. Cross tekende in de twaalfde wel even aan met een 104-finish voor de break en ondanks drie missers wist Cross deze break te verzilveren voor matchpoint. De Sousa typeerde zijn wedstrijd nog wel even door 121 te busten en daarna uit te gooien, maar dit weerhield Cross er niet van om de wedstrijd een leg later wel te beslissen. Cross wint met 10-5.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Jose de Sousa: 94.7 / 31.3%
Rob Cross: 93.91 / 37%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *