Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose Justicia

Jose Justicia keert terug op de tour, na ijzersterke dagwinst

Jose Justicia is er woensdagmiddag in geslaagd om opnieuw een PDC tourkaart te pakken voor minimaal twee jaar. In Niedernhausen kende de Spanjaard een geweldige dag. In de finale werd Mario Vandenbogaerde verslagen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

De allereerste dag van de Final Stage begon om 12:00 uur Nederlandse tijd met 128 deelnemers! In totaal hadden 3 spelers die zich hadden geplaatst afgemeld, waardoor 3 andere spelers toch nog de kans kregen! Het toernooi begon meteen met veel uitschakelingen van toch wel de favorieten; Rowby-John Rodriguez, Jelle Klaasen, Jimmy Hendriks en Karel Sedlacek konden allemaal na één wedstrijd terugkeren naar hun hotelkamer.

Een ronde later wist Thibault Tricole in een geweldige wedstrijd met 6-5 te winnen van Andreas Harrysson, de Fransman eindigde op een gemiddelde van 97. Ook de Deen Vladimir Andersen liet zien dat hij meestrijdt voor een tourkaart, hij won met 6-2 en een gemiddelde van 96 van Kevin Blomme. Chris Landman versloeg Ronny Huybrechts in de tweede ronde, terwijl Christian Kist met 6-4 Wesley Plaisier uitgeschakelde in dezelfde ronde.

Uiteindelijk vloog Tricole er bij de laatste 32 uit, Mario Vandenbogaerde versloeg hem met 6-3 en een gemiddelde van 101. Andere spelers die de laatste 16 bereikten waren Kenny Neyens, Roxy-James Rodriguez, Jose Justicia, Cristo Reyes en vijf Nederlanders. Uiteindelijk waren het ‘Super Mario’ en Jose Justicia die overbleven in de finale. Vandenbogaerde bereikte de finale na overwinningen op Patrick Bulen (6-1), Stephan Griese (6-2), Thibault Tricole (6-3), Radek Szaganski (6-4), Ricardo Pietreczko (6-1) en Vladimir Andersen (6-4). Justicia deed dit ten koste van Frank Peters (6-0), Jesus Noguera (6-4), Dragutin Horvat (6-0), Derk Telnekes (6-1), Danny Jansen (6-2) en Damian Mol (6-3).

Finale

Op voorhand leek het een spannende finale te worden. Dit werd het uiteindelijk helemaal niet. Justicia begon ijzersterk door Vandenbogaerde in de eerste leg meteen te breaken in 17 darts en vervolgens zijn eigen leg in 14 darts te houden. In de derde leg stond de Belg na 15 darts op tops, maar kreeg geen kans meer. Justicia bleef ijzersterk doorgooien en brak met een 13-darter voor de tweede keer. Hij vervolgde dat met twee maximale scores op een rij, wat uiteindelijk een 14-darter opleverde en een 4-0 voorsprong. In de vijfde leg miste ‘Super Mario’ een 161-finish op de bull voor zijn eerste leg in de finale, maar het mocht niet zo zijn. Justicia gooide 72 uit met twee pijlen en maakte het een leg later af met een 68-finish voor de whitewash. Justicia zien we voor de tweede keer terug op de tour, zijn eerste keer was tijdens 2018 en 2019.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose Justicia: 104,86 / 60%
Mario Vandenbogaerde: 85,43 / 0%

Nederlanders

De Final Stage is goed begonnen voor de Nederlanders. In totaal wisten 14 Nederlanders hun bord te winnen. Daarvan wisten drie Nederlanders het te schoppen tot de kwartfinales. Danny Jansen verloor daar met 6-2 van Jose Justicia, terwijl Damian Mol in een Nederlands onderonsje te sterk was voor Martijn Dragt met 6-4. Mol behaalde een knappe halve finale en doet vol mee aan de race voor een tourkaart. Derk Telnekes en Gillian Koehoorn verloren bij de laatste 16. Jules van Dongen kende ook een prima start aan Final Stage, hij verloor ook bij de laatste 16 met 6-4 van Mol. Eerder op de dag won de Nederlandse Amerikaan van twee oud-tourkaarthouders; Steffen Siepmann, Toni Alcinas.

Stand

Logischerwijs leidt Mario Vandenbogaerde de ranking, na het verliezen van de finale. Hij wordt achtervolgt door Vladimir Andersen en Damian Mol. De top 11 na vier dagen pakt een tourkaart via de ranking. Bekijk hieronder de top 15 na de eerste dag.

1: Mario Vandenbogaerde 5
2: Vladimir Andersen 4
3: Damian Mol 4
4: Danny Jansen 3
5: Ricardo Pietreczko 3
6: Roxy-James Rodriguez 3
7: Martijn Dragt 3
8: Tony Martinez 2
9: Cristo Reyes 2
10: Steven Noster 2
11: Gillian Koehoorn 2
————————
12: Radek Szaganski 2
13: Kenny Neyens 2
14: Jules van Dongen 2
15: Derk Telnekes 2

Uitslagen

Kwartfinales
Mario Vandenbogaerde 6-1 Ricardo Pietreczko
Vladimir Andersen 6-4 Roxy-James Rodriguez
Damian Mol 6-4 Martijn Dragt
Jose Justicia 6-2 Danny Jansen

Halve finales
Mario Vandenbogaerde 6-4 Vladimir Andersen
Jose Justicia 6-3 Damian Mol

Finale
Jose Justicia 6-0 Mario Vandenbogaerde

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *