Jose Justicia wordt zesde Spanjaard ooit op PDC WK

Dit weekend werd naast de west-Europese qualifier ook de Zuid- West-Europese qualifier gespeeld. Aan dit toernooi mochten darters uit Spanje, Portugal, Gibraltar, Frankrijk, Andorra en Monaco meedoen. De winnaar kwalificeert zich voor het PDC wk.

Een groot aantal deelnemers schreef zich in voor het toernooi. Helaas niet heel divers, het waren bijna allemaal Spanjaarden, een twintigtal Portugezen en één man uit Gibraltar. Maar dit maakte het niveau er niet minder op. Met Tourkaarthouders als Tonio Alcinas en Jose Justicia was de eindwinnaar vooraf niet te voorspellen. Ook de nummer 2 van de Challenge Tour, en dus volgend jaar Tourkaarthouder, Jesus Noguera was aanwezig op het toernooi.

Het toernooi begon bij de laatste 512, een goed teken hoeveel deelnemers er wel niet waren. De enige darter uit Gibraltar Daryl Vassalo verloor al in zijn tweede wedstrijd. De Portugezen deden het iets beter, maar wisten niet te verrassen net zoals vorig jaar (toen won Jose de Sousa). Goncalo Padeira, Joao Ferreira Neves en Jorge Almeida behaalde de laatste 32. Jose Marquez was de beste Portugees. Hij behaalde de laatste 16.

Aangekomen bij de laatste 8 alleen nog maar Spanjaarden dus, waaronder de grootste favorieten Justicia, Alcinas en Noguera. Alle drie wonnen hun wedstrijd vrij gemakkelijk en ook Mariano Amador plaatste zich voor de halve finale. Jose Justicia had de beste loting. Met een ruim gemiddelde van 87 won hij in een simpele wedstrijd van zijn mindere tegenstander. Daarentegen moesten Alcinas en Noguera tegen elkaar strijden voor een finaleplaats. Alcinas won uiteindelijk deze strijd door met 6-4 te winnen.

Twee tourkaarthouders begonnen aan het toernooi en twee tourkaarthouders eindigen het toernooi. Toni Alcinas, de Spanjaard op de meeste PDC wk’s, nam het op tegen een man die dit jaar voor het eerst zijn tourkaart behaalde. Het werd een verrassing. Jose Justicia liet zijn beste wedstrijd van de gehele dag zien en won met 6-2 van Alcinas. Hij zal in december zijn debuut maken op het PDC wk en word na Rodriguez, Barbero, Alcinas, Reyes en Ruiz de zesde Spanjaard op dit toernooi.

 

Deel met:


Plaats een reactie