Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Josh Payne na jaar afwezigheid terug op de Pro Tour

Op UK Q-School heeft Josh Payne een tourkaart gegrepen. ‘The Maximum’ keert na een jaar terug tussen de profs, nadat hij Chris Quantock in de finale versloeg.

Hoe verging de dag?

De spanning neemt met de dag toe: nog twee dagen om een plek op de PDC Pro Tour te bemachtigen. Bij Nathan Girvan en Dom Taylor was dit ook zichtbaar. De Schot ging met een gemiddelde van 76 onderuit tegen Fallon Sherrock (6-4), terwijl Dom Taylor zijn goede positie op de ranglijst uit zijn handen liet glippen door ook nu weer in de eerste ronde te verliezen (6-1 tegen Cam Crabtree).

Ook voor John Henderson wordt de opdracht om een tourkaart te winnen steeds groter. De Schot verloor in de tweede ronde van Jack Vincent (6-5), waardoor zijn achterstand op de top negen toeneemt. Adam Hunt, die na dag twee nog op hoopgevende plek stond, zakte ook ver na beneden na een 6-4 nederlaag tegen Gary Blades. Fallon Sherrock maakte daarentegen wel indruk: ‘The Queen of the Palace’ stootte door naar de laatste 16, waardoor ze nog erg kansrijk is voor het behalen van een tourkaart. Voor Keegan Brown geldt hetzelfde: ‘The Needle’ noteerde een plek in de kwartfinale, waardoor een plek op de tour hem bijna niet meer kan ontgaan.

Twee oud-tourkaarthouders, die na de eerste twee dagen nog puntloos waren, bereikten uiteindelijk de finale. Josh Payne, die eind 2021 zijn plek op de tour kwijtraakte, lijkt nu weer op de weg terug. Na overwinningen op Mark Challenger (6-4) en Andy Boulton (6-5) werd Ryan Furness met 6-0 verslagen. Mark McGeeney (6-2), Conan Whitehead (6-4) en Graham Hall (6-3) volgden. Chris Quantock was zijn tegenstander in de finale. De Engelsman verloor eind 2018 al zijn tourkaart maar lijkt nu eindelijk weer zijn vorm terug te hebben gevonden. Een nipte overwinning op Jim McEwan (6-5) werd opgevolgd met zeges op John Bowles (6-3), James Hurrell (6-4) en Tommy Morris (6-3), waarna ook Lewis Gurney (6-3) en Dylan Slevin (6-4) verslagen werden.

Finale

De verliezer van de finale zou zich, met nog één dag te gaan, buiten de tourkaartplekken bevinden. Extra druk dus om de zege te pakken. Quantock startte sterk, maar na vier legs stond het toch 2-2. Met legs in 15 en 18-pijlen wist Quantock daarna weer een gat te slaan, maar ook nu kwam Payne weer terug. Een 5-3 achterstand werd 5-5, waarna ‘The Maximum’ met een 15-darter de zege greep. De Engelsman keert terug op de Pro Tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Quantock: 84.26 / 45%
Josh Payne: 88.76 / 43%

Uitslagen

Kwartfinales
Chris Quantock 6-3 Lewis Gurney
Dylan Slevin 6-3 Keegan Brown
Josh Payne 6-4 Conan Whitehead
Graham Hall 6-2 Lee Evans

Halve Finales
Chris Quantock 6-4 Dylan Slevin
Josh Payne 6-3 Graham Hall

Finale
Josh Payne 6-5 Chris Quantock

Stand

Lee Evans, Keegan Brown en Adam Warner gaan met 7 punten de laatste dag in. Een tourkaart lijkt binnen handbereik, terwijl de rest nog allesbehalve zeker is. Fallon Sherrock staat op plek tien, nipt buiten de plekken die recht geven op een plek op de Pro Tour. Voor de volledige ranglijst, klik hier.

  1. Lee Evans 7 (+24)
  2. Keegan Brown 7 (+23)
  3. Adam Warner 7 (+22)
  4. Graham Hall 6 (+25)
  5. Dylan Slevin 6 (+14)
  6. Conan Whithead 6 (+14)
  7. Stephen Burton 6 (+11)
  8. Mark McGeeney 6 (+8)
  9. Andy Hamilton 5 (+23)
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *