Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Josh Payne pakt eerste week in Online Live League

Afgelopen maandag was het zover, De Online Darts Live League ging weer van start. Een aantal leuke namen begonnen afgelopen dinsdag er aan. Kai Fan Leung was de verrassendste naam. De speler uit Hong Kong die toch nog even in Engeland is gebleven om mee te doen. Verder stonden James Richardson, Scott Marsh, Scott Walters en Alan Tabern de eerste 2 dagen aan de oche.

In groep A lieten 2 man meteen zien wie de dienst gingen uitmaken deze week, Josh Payne en James Richardson. De laatst genoemde haalde op de meest recente Q-school de Final Stage niet. Na één dag stonden Payne en Richardson aan kop. Op de 2de dag liet met name Richardson punten liggen en ging Payne er met het ticket voor de zaterdag er vandoor.

In groep B kwam Richard North, Ryan Furness en Chas Barstow bij Richardson en Marsh. Je zou zeggen dat Richardson hier wel even de dienst ging uit maken, maar dat viel tegen. Richard North die een matige 2 jaar achter de rug heeft, bleek de beste in groep B waar het niveau niet hoog bleek. Scott Marsh en Chas Barstow gingen met hem mee naar de finaleavond.

In groep C kwam David Wawrzewski, Andy Jenkins en Daniel Day bij de Leung en Tabern. Tabern die in groep A bezweek en als laatste eindigde revancheerde zich goed en won verassend groep C. Andy Jenkins voegde zich ook bij Tabern en ging mee naar de zaterdag.

Op de finaledag lieten Payne en North meteen zien wie de favorieten waren. Payne won makkelijk zijn eerste wedstrijd, maar had meer moeite met Jenkins maar versloeg die uiteindelijk ook met 4-3 en boekte een plaats in de halve finale waar hij het opnam tegen Richard North. North had weinig tegenstand te bieden in een matige partij. Payne had tot nu toe weinig energie verspeelt voor de finale.

Aan de andere kant van de loting kwamen Chas Barstow en Andy Jenkins uit in de halve finale. Beide versloegen Alan Tabern die in zijn spel van de eerste 2 dagen terugviel. In de halve finale was Barstow goed bij de les en won met 103.03 gemiddeld met 4-1 van Jenkins. In de finale werd het snel spannend en bleef het gelijk opgaan. Payne die de hele week de overhand had botste op een sterk spelende Barstow. Het werd 3-3, maar Barstow benutte ze kansen niet en zo won Payne de eerste week van de Online Live League. Payne, Barstow en Jenkins zien we over 4 weken terug in de finaleweek.

Uitslagen Finaledag:

Groep A:
Josh Payne 4-2 Scott Marsh
Josh Payne 4-3 Andy Jenkins
Andy Jenkins 4-0 Scott Marsh

Groep B:
Richard North 4-1 Alan Tabern
Chas Barstow 4-2 Richard North
Chas Barstow 4-2 Alan Tabern

Halve finales:
Josh Payne 4-1 Richard North
Chas Barstow 4-1 Andy Jenkins

3/4 Plaats:
Andy Jenkins 4-2 Richard North

Finale:
Josh Payne 4-3 Chas Barstow

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *