Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Josh Rock

Josh Rock en Nathan Girvan naar finale WK Jeugd

Josh Rock en Nathan Girvan zullen het in november op gaan nemen in de finale van het PDC WK Jeugd. Geert Nentjes haalde net zoals vorig jaar de halve finale, wat wederom het eindstation was.

Na een éénmalige inkrimping naar 32 spelers keerde dit jaar het PDC WK Jeugd weer terug naar een deelnemersveld van 96 spelers. 21 Nederlanders wisten zich hier voor te plaatsen: vijf deden dat als tourkaarthouders, 16 plaatsten zich via de Development Tour. De 96 deelnemers werden onderverdeeld in 32 groepen van drie: negen van onze landgenoten begonnen als geplaatste speler aan de groepsfase.

Jurjen van der Velde, gisteren nog vol vreugde na het (zo goed als) winnen van een tourkaart, kon vandaag weinig meer laten zien. Hij won nog van de Canadees Trevor Pettigrew, maar verloor in een beslissende leg van Brandon Weening. Ook Gian van Veen, die dit jaar toch echt hele mooie dingen heeft laten zien, sneuvelde al in zijn groep tegen Alec Small (5-2). Ook Jitse van der Wal kon vroeg naar huis nadat hij nipt verloor van Henry Coates (5-4). Acht Nederlanders haalden de knock-out fase wel: Danny Jansen, Kevin Doets, Niels Zonneveld, Geert Nentjes, Owen Roelofs en Damian Mol verzilverden hun geplaatste status, terwijl Justin van Tergouw en Youri Brouwer een hoger geplaatste speler uitschakelden.

12 van de geplaatste spelers haalden uiteindelijk de laatste 32 niet. Rusty-Jake Rodriguez, één van de favorieten voor de titel, was de speler die zich verslikte in Justin van Tergouw (5-4). Lewy Williams kwam tekort in een groep met Tavis Dudeney en James Beeton, terwijl Adam Gawlas zijn meerdere moest erkennen in Lewis Gurney.

Rock dendert door, Nentjes naar laatste vier

De laatste 32 werd meteen een slachtveld. Nathan Rafferty, dit weekend nog twee keer succesvol op de Development Tour, werd verrassend verslagen door Daniel Perry (6-4). Kevin Doets en Niels Zonneveld werden beide ook weggespeeld door respectievelijk Brandon Weening (6-3) en Man Lok Leung (6-1). Bradley Brooks, de enige speler in het veld die ooit al eens deze titel won, verloor van Nathan Girvan (6-1).

Josh Rock denderde ondertussen gewoon door. De Noord-Ier is bezig aan een ongekend debuutseizoen bij de PDC en wist met een overwinning op Sebastian Bialecki (6-3) door te stoten naar de kwartfinales. Danny Jansen deed dit ook, en met een gemiddelde van 104.29 maakte hij ook nog veel indruk tegen Brandon Weening (6-1). Een ronde later was het voor hem echter wel klaar: Callan Rydz was met 6-2 te sterk.

Rydz begon als de nummer één aan dit toernooi en dat maakte hij ook waar. De Engelsman leek zijn vorm weer te hebben gevonden en baande zich een weg naar de halve finales, waar Nathan Girvan wachtte. Geert Nentjes haalde ook de laatste vier door een knappe overwinning op Keane Barry, terwijl Josh Rock (hoe kon het ook anders) ook de halve finale bereikte.

Nentjes strandt wéér in halve finale

De afgelopen jaren haalden meerdere Nederlanders de halve finale van het jeugd WK, maar een finale zat er niet in. Geert Nentjes had, net als vorig jaar, nu de mogelijkheid om het wél te doen. Tegen Josh Rock gingen de eerste twee legs naar degene die de leg begon, maar hierna was Rock duidelijk te sterk. De Noord-Ier excelleerde nog maar weer een keer gooide maar net onder de 100 gemiddeld. Met 6-1 won hij de partij, waardoor zijn succesjaar maar door blijft gaan. In de finale, gehouden op 27 November tijdens de Players Championship Finals, treft hij Nathan Girvan. De Schot verraste Callan Rydz compleet door snel een 3-0 voorsprong te nemen, waarna hij sterk bleef in zijn eigen legs. Na het, voor hem, teleurstellende einde van de Development Tour was dit een ultieme manier om die teleurstelling te verwerken.

Uitslagen

Laatste 16
Callan Rydz 6-1 Alec Small
Danny Jansen 6-1 Brandon Weening
Nathan Girvan 6-5 Lewis Gurney
Man Lok Leung 6-3 Owen Roelofs
Keane Barry 6-4 Damian Mol
Geert Nentjes 6-3 Daniel Perry
Dylan Slevin 6-1 Youri Brouwer
Josh Rock 6-3 Sebastian Bialecki

Kwartfinales
Callan Rydz 6-2 Danny Jansen
Nathan Girvan 6-0 Man Lok Leung
Geert Nentjes 6-3 Keane Barry
Josh Rock 6-4 Dylan Slevin

Halve Finales
Nathan Girvan 6-2 Callan Rydz
Josh Rock 6-1 Geert Nentjes

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *