Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Josh Rock succesvol bij debuut, ook Doets pakt titel

Afgelopen zaterdagmiddag- en avond stonden het derde en vierde toernooi van de Development Tour op het programma. Het waren de debuterende Josh Rock en de Nederlander Kevin Doets die de titels pakten in Wigan. Lees er hier meer over.

Development Tour 3

De tweede dag van de Development Tour begon met meer spelers dan op de vrijdag. In totaal stonden er 242 spelers aan de oche voor Development Tour 3, waaronder supertalent Josh Rock uit Noord-Ierland.

De tourkaarthouders waarom wederom oppermachtig bij het begin van dag twee van de Development Tour. Bij de laatste 16 zaten Adam Gawlas, Keane Barry, Bradley Brooks, Lewy Williams, Nathan Rafferty en Josh Rock nog allemaal in het toernooi. Niels Zonneveld kende een ongelukkige loting en verloor in de eerste ronde van Owen Roelofs met 4-3. Diezelfde Roelofs gooide een ronde later een knap gemiddelde van 109. Nentjes verloor bij de laatste 32, Doets en Rodriguez bij de laatste 64, terwijl we in de tweede ronde al afscheid moesten nemen van Damian Mol.

Uiteindelijk bleven er ook twee tourkaarthouders over in de finale, Lewy Williams en Josh Rock. Williams bereikte de finale met overwinningen op Marcus Taylor (4-1), Dean Fitch Jnr (4-0), Liam Fowkes (4-0), Jack Male (4-0), Jarred Cole (4-0), Bradley Brooks (5-2) en Adam Gawlas (5-3). Rock debuteerde zaterdag op de Development Tour en behaalde meteen bij zijn eerste poging de finale. Dit gebeurde ten koste van Jason Meek (4-0), Daniel Perry (4-0), Nathan Care (4-1), Leighton Bennett (4-3), Tomas Houdek (5-2) en Keenan Thomas (5-3).

De finale begon met een goed niveau. Zo gingen de eerste 5 legs met de darts mee. Rock wist zijn eigen legs te houden in 15,18 en 12 darts, terwijl Williams dat deed in 13 en 16 darts. In de zesde leg wist de Noord-Ier een break te plaatsen, met een 115-finish kwam Rock op één leg verwijderd van zijn eerste PDC-titel. Toch gaf ‘The Prince of Wales’ niet op. Met een 10-darter brak Williams terug en kwam op gelijke hoogte door een 16-darter. Er moest opnieuw een beslissende leg aan te pas komen. Dankzij twee scores met twee triples had Rock duidelijk het initiatief, maar miste 4 matchdarts. Williams kreeg de kans op de titel, maar miste een 90-finish op de bull. Nu bleef Rock wel koel en pakte via dubbel twee de titel!

Josh Rock: 94,57 / 42%
Lewy Williams: 97,06 / 44%

Development Tour 4

Het tweede toernooi van de dag begon met 3 spelers minder dan het eerste toernooi, 239 spelers in totaal. In de eerste ronde vielen er weinig verrassingen. De tweede ronde was het eindstation voor Geert Nentjes, die met een gemiddelde van 98 verloor van Ciaran Teehan. Een ronde later konden ook Leighton Bennett, Damian Mol en Rusty-Jake Rodriguez terugkeren naar hun hotelkamer.

Bij de laatste 32 waren nog 7 Nederlanders, 3 Tsjechen, 5 Welshmen, 4 Ieren, 2 Noord-Ieren, één 1 Pool en 16 Engelsen over. Daarvan waren er 8 spelers met een tourkaart in het bezit, zes daarvan wisten de kwartfinales te behalen. Dat was uiteindelijk het eindstation voor de nummer één en twee van de ranking, Bradley Brooks en Keane Barry.

Het waren Josh Rock en Kevin Doets die aan het einde van de dag in de finale stonden. Rock behaalde zijn tweede finale van de dag. Dit werd gedaan met overwinningen op Carter Guiney (4-0), Bradley Timlin (4-0), Harry Gregory (4-1), Sebastian Bialecki (4-0), Ciaran Teehan (4-2), Niels Zonneveld (5-1) en Nathan Girvan (5-4). Doets behaalde zijn eerste finale van 2022. Hij versloeg Declan Corcoran (4-0), Bradly Roes (4-1), Jack Vincent (4-1), Coby Jones-Swanson (4-1), Dom Taylor (4-1), Lewy Williams (5-3) en Jarred Cole (5-3) op weg naar de finale.

De tweede finale van de dag begon met een hoog niveau. De eerste 5 legs gingen allemaal binnen 15 darts. Zo won Rock zijn eigen legs in 13 en 15 darts, terwijl Doets zijn eigen legs hield in 12 en 15 darts. In de vijfde leg plaatste Doets de eerste break. Met een 15-darter kwam hij 3-2 voor en verzilverde een leg later de break via tops. In de zevende leg kreeg Doets zijn eerste matchdart, maar die werd gemist. Rock hield via dubbel 10 zijn eigen leg en kwam in de buurt van de break. Na 15 darts stond Rock te wachten op 50 om terug te breaken, maar kreeg geen kans meer. Doets gooide een knappe 106-finish uit en schreef daarmee zijn derde Development Tour titel op zijn naam!

Kevin Doets: 95,06 / 56%
Josh Rock: 93,29 / 43%

Nederlanders

Voor de Nederlanders begon de dag matig, geen enkele Nederlander wist de laatste 16 te bereiken. De laatste 32 was het eindstation voor Owen Roelofs, Geert Nentjes, Mark Tabak, Jurjen van der Velde en Maikel Verberk. Het tweede toernooi ging het beter af voor de Nederlanders. Drie Nederlanders bereikten de laatste 16. Dit was voor Van der Velde het eindstation, terwijl Zonneveld in de kwartfinales verloor. De beste Nederlander van de dag werd Kevin Doets die zijn derde Development Tour titel op zijn naam schreef.

Order of Merit

Na vier toernooien is Josh Rock de nieuwe nummer één door bij zijn debuut op de Development Tour meteen twee finales te behalen, waarvan hij er één van. Hij wordt achtervolgt door Bradley Brooks, Keane Barry en Kevin Doets die allemaal een titel wisten te pakken. Het verschil tussen de nummer 4 en 5 is al groot, namelijk 750 pond. Na 24 toernooien plaatsen de top twee van de ranking zich voor het WK (die nog niet op een andere manier zich hebben geplaatst voor het WK), en daarnaast liggen er ook nog tourcards in het verschiet voor spelers die nog geen tourkaart hebben of hun tourkaart gaan verliezen.

  1. Josh Rock 3000
  2. Bradley Brooks 2700
  3. Keane Barry 2600
  4. Kevin Doets 2250
  5. Lewy Williams 1400
  6. Conor Heneghan 1350
  7. Jarred Cole 1250
  8. Jurjen van der Velde 1100
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *