Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey

Ryan Joyce mazzelt, ook Smith en Dobey door

Op 16 december 2020 was het tijd voor de eerste middagsessie van het WK Darts 2021. Niels Zonneveld zou in de derde partij van de middag in actie komen, waarna Chris Dobey een tweede ronde partij zou spelen tegen Jeff Smith.

Ryan Joyce 3 – 2 Karel Sedlacek

De eerste 3 pijlen van de middagsessie werden gegooid door Ryan Joyce, die de wedstrijd mocht beginnen. Beide spelers kregen hun leg niet binnen de 15 darts uit, waarna Joyce de leg won met een 16-darter. In de leg van Sedlacek kreeg Joyce de kans om te breken, maar 117 werd nipt gemist. De Tsjech gooide tops en kwam op 1-1. De derde leg zou wel een break opleveren. Joyce kreeg 86 niet van het bord, waarna Sedlacek dit foutje afstrafte door de dubbel 10 te gooien. Even leek Joyce meteen terug te breken, maar vanaf 111 kreeg Sedlacek toch 1 pijl voor de set. Deze kans pakte hij en met een 1-0 voorsprong voor de Tsjech gingen we de pauze in.

De tweede set werd begonnen door Sedlacek, die zijn leg niet wist te behouden. Joyce raakte de dubbel 16 en pakte gelijk de break voorsprong. Joyce leek wakker te zijn geschud, want met een 15-darter ging ook de tweede leg naar de Engelsman. Sedlacek had weinig in te brengen in deze set. Met een 83 finish ging ook de derde leg naar Joyce, die de tweede set met 3-0 wist te winnen.

Ook de eerste leg van de derde set ging niet met de darts mee. Via de dubbel 20 zorgde Sedlacek voor wederom een break. De break werd verzilverd door de Tsjech die een prima derde set afleverde. Joyce moest in de derde leg, die hij ook was begonnen, 132 uitgooien om in de set te blijven. Dit lukte niet, waarna Sedlacek toesloeg en de dubbel 8 gooide om 2-1 in sets voor te komen.

Karel Sedlacek mocht de vierde set beginnen, maar wederom leverde deze eerste leg een break op. Joyce miste 170 nog op de bulls-eye, maar Sedlacek stond te ver achter. Door de dubbel 4 te raken, pakte Joyce de nodige break terug op de Tsjech. Sedlacek kreeg wel de kans om meteen terug te breken. 146 werd gemist, waarna ook Joyce een finish van 101 miste. Met een 13-darter pakte Sedlacek dan toch de break terug en kwam de eindstreep steeds dichter bij. Nadat er al 7 breaks waren geweest, zorgde Joyce voor nog een break. Sedlacek miste 2 darts op 88. Een foutje waarvan Joyce profiteerde. Met een 2-1 voorsprong op zak, speelde Joyce een hele sterke vierde leg. Met een 15-darter werd de stand 2-2 in sets en werd een beslissende set gespeeld.

De eerste leg van de laatste set was een gelijkopgaande, maar ook deze leg leverde een break op. Via de dubbel 12 kwam Sedlacek op een 1-0 voorsprong. Sedlacek liet zien goed met de druk om te kunnen gaan. Hij wist zijn eigen leg te behouden met een 84 finish, terwijl Joyce op 96 stond te wachten. Met Sedlacek op matchpoint mocht Joyce geen leg meer verliezen. “Relentless” kon echter niet voorkomen dat Sedlacek 2 matchdarts kreeg. Beide werden gemist, waarna Joyce de dubbel 20 raakte. Met 2 hele sterke wegzetbeurten op 170 en 36 kwam Joyce op gelijke hoogte in de laatste set en werd de laatste leg door Joyce begonnen. In deze laatste leg leken 2 enorme fouten Joyce de kop te kosten. Vanaf 106 begon Joyce met trippel 20, miste de grote 14 en gooide zich dood met een trippel 17. Sedlacek kreeg echter geen van zijn matchdarts geraakt, waarna Joyce de dubbel 7 raakte en de partij toch nog over de streep wist te trekken.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Ryan Joyce: 92,2 / 47,62%
Karel SedlaceK: 93,1 / 34,62%

R. Smith 3 – 0 David Evans

Debutant David Evans mocht de tweede partij van de middag beginnen. Ross Smith begon echter een stuk sterker aan de partij en via de dubbel 6 was de eerste break meteen een feit. Evans kreeg 2 darts om terug te breken, maar deze werden gemist. Smith raakte de dubbel 14 en kwam op een 2-0 voorsprong in legs. Evans had in de beginfase veel moeite met het gooien van de dubbels. Toch ging de derde leg naar Evans met een 17-darter. Smith leek niet heel erg onder de indruk, want onder druk gooide Smith een 112 finish en ging de eerste set naar Ross Smith.

Smith mocht de tweede set beginnen, gooide ook een prima leg, maar zag Evans op het laatst toch voorbij kruipen. Met een knappe 80 finish ging de leg naar Evans. De break kon echter niet worden verzilverd, aangezien Smith een 12-darter produceerde en de stand weer gelijk trok. De derde leg ging wel met de darts mee. Evans gooide zich dood vanaf 51 door een trippel 19 te gooien. Smith kwam dichterbij en pakte zelfs de leg door 25 uit te gooien. De vierde leg ging wel weer naar Evans die 64 naar 0 bracht. In de laatste leg van deze set kon Evans niet genoeg druk zetten op Smith, die zodoende vrij makkelijk naar een 2-0 voorsprong in sets wist uit te lopen.

Ook de eerste leg van de derde set ging naar Ross Smith. Het lukte Evans niet om 60 uit te gooien, waarna Smith de dubbel 20 wel wist te vinden. De break werd echter niet verzilverd. Smith kreeg 3 darts op de dubbel 6, maar miste deze. Evans profiteerde, gooide de dubbel 5 en kwam gelijk in legs. Evans kwam ook op een 2-1 voorsprong in de derde set door een 17-darter te gooien. Ook Smith wist zijn eigen leg te behouden en kwam hiermee zelfs op matchpoint. Evans mocht de vijfde leg beginnen, maar kon geen afstand nemen. Smith scoorde wel sterk en kreeg ook zijn matchdarts. Door de dubbel 10 te gooien plaatste ook Ross Smith zich voor de tweede ronde!

Ross Smith: 93,18 / 39,13%
David Evans: 91,89 / 23,81%

Chris Dobey 3 – 2 Jeff Smith

De laatste partij van de middagsessie werd begonnen door Chris Dobey, maar de Engelsman werd meteen gebroken door Smith, die een knappe 73 finish gooide. Ook de tweede leg ging met een goede finish naar de Canadees, die ditmaal 116 van het bord gooide. Dobey herstelde zich goed en ook hij gooide een knappe finish die hem de leg opleverde, namelijk 104. Smith mocht de vierde leg beginnen om de set te winnen, maar gooide een zeer matige leg, die Dobey uiteindelijk wist te winnen via de dubbel 2. Dobey kwam terug na een 2-0 achterstand en kreeg zelfs een pijl voor de setwinst vanaf 70, maar het was Smith die de set pakte met een 86 finish via bulls-eye

Na de setwinst van Smith, mocht de Canadees ook de tweede set beginnen, maar hij zag zichzelf gelijk gebroken worden door Dobey. “Hollywood”wist de break te verzilveren door de dubbel 8 te gooien en kwam hiermee op een 2-0 voorsprong in deze set. Smith deed iets terug in deze set door 49 te finishen in de derde leg en na 2 darts voor de set voor Dobey, was het Smith die heel stiekem toch de leg wist te winnen door 50 uit te gooien. Dit bleek een gevoelig tikje voor Dobey. In de laatste leg van de tweede set kwam “Hollywood” niet in de buurt van Smith en kwam de Canadees via de dubbel 16 op een 2-0 voorsprong in sets.

De derde set werd begonnen door Dobey, die Smith twee kansen voor de break zag missen. Dobey stapte in en pakte de leg met een 60 finish. Smith leek in de tweede leg zelf gebroken te worden, maar wist de leg toch te behouden met een sterke 100 finish. Dobey gooide zelf ook weer een sterke leg en wist zijn leg te behouden. In de leg van Smith kreeg Dobey ook een pijl voor de set, maar deze werd gemist. Smith gooide 54 uit en kwam hiermee zelfs op matchpoint. Een matchdart kreeg de Canadees echter niet in deze set. Dobey gooide een stabiele leg en met een 116 finish ging de set naar “Hollywood”.

Set 4 werd begonnen door Smith, maar Dobey scoorde beter. Beide mannen misten nog een dart op de bulls-eye vanaf 170, waarna Dobey de 25 overgebleven punten uitgooide. Smith opende de tweede leg met 6 perfecte darts en stond na 9 darts op een dubbel, maar dit was niet voldoende voor legwinst. Dobey produceerde een 12-darter door 106 uit te gooien en kwam op een 2-0 voorsprong. Smith wist de derde leg te behouden met een 88 finish, maar kon de set niet meer redden. Dobey gooide nog maar eens een 12-darter en een laatste set moest uitkomst bieden.

Chris Dobey leek net op tijd te zijn wakker geschudt. Ook de eerste leg van de vijfde set ging naar Dobey met een hele knappe 130 finish. “Hollywood” was op een punt waarop hij geen dubbel meer kon missen, zo ook in de tweede leg. Met Smith op 40 gooide Dobey een 81 finish en kwam hiermee op matchpoint. In zijn eigen leg gooide Dobey een enorm belangrijke 180 score en kwam hiermee op 47. Deze ging met 2 darts uit en hiermee plaatste Chris Dobey zich voor de derde ronde op het WK Darts 2021!

Chris Dobey: 96,26 / 40,63%
Jeff Smith: 95,21 / 47,37%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)