Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jules van Dongen - North American Championship 2023

Jules van Dongen gemotiveerd richting World Cup: ‘Je vertegenwoordigt 300 miljoen mensen’

Jules van Dongen gaat vrijdagmiddag beginnen aan zijn tweede opwachting op de World Cup of Darts. Afgelopen weekend was de Nederlandse Amerikaan bij een demonstratietoernooi in Ulestraten, waar Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld met hem sprak. Lees hier meer.

Vanaf vanavond t/m zondag 18 juni staat de World Cup of Darts weer op het programma. Een totaal van 40 landen zullen er alles aan doen om de wereldtitel op hun naam te schrijven. Voor Amerika heeft het een Nederlands tintje, aangezien Jules van Dongen voor de tweede keer het land zal vertegenwoordigen.

“Om je eigen land te vertegenwoordigen, is heel bijzonder. Je voelt wel enige druk, omdat je toch meer dan 300 miljoen mensen vertegenwoordigt. Ik kijk er erg naar uit”, reageerde ‘The Dutch Dragon’ tegenover Darts Actueel.

Van Dongen debuteerde vorig jaar in Team Amerika, waar hij samen met Danny Baggish een koppel vormde. Dit jaar mag Van Dongen het gaan proberen met de North American Championship van 2022, Leonard Gates. Amerika is geloot in een groep met Oostenrijk en Denemarken.

“We hebben een paar keer gekoppeld, met name in het softtip. Hij is in hele goede doen, daar maak ik me helemaal niet druk om. Alleen zijn rekenen is wat minder, hopelijk kunnen we daar aan werken en overleggen hoe we elkaar daarin kunnen ondersteunen. Ik denk dat we zeker een kans hebben om de groep door te komen”, aldus een vooruitblikkende Van Dongen.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jules van Dongen gemotiveerd richting World Cup: ‘Je vertegenwoordigt 300 miljoen mensen’