Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daniel Larsson

Kantele en Larsson kwalificeren zich voor Euro Tour

Afgelopen weekend stond het allereerste PDC Nordic & Baltic weekend van het nieuwe seizoen op het programma. Naast twee Pro Tours stonden er ook twee Euro Tours op het programma. Lees hier meer hoe de Euro Tours Qualifiers vergingen.

German Darts Championship

Vrijdagavond stonden 37 spelers aan de start van het kwalificatietoernooi voor de tweede Euro Tour van het jaar, de German Darts Championship. Het kwalificatietoernooi voor de eerste Euro Tour van het jaar was afgelopen jaar al gespeeld. Marko Kantele, Andreas Harrysson, Andreas Toft Jørgensen deden allemaal een poging om zich te kwalificeren. Toch bleven er bij de halve finales 3 Denen over en één Fin, Marko Kantele. Niels Heinsøe won in een beslissende leg van Niels Jørgen Hansen, terwijl Kantele met duidelijke cijfers won van Tom Veje (6-1).

Heinsøe begon goed aan de finale door de eerste leg van de finale te houden via dubbel 19. Kantele hield vervolgens ook zijn eigen leg in 17 darts. In de derde leg volgde de break van Kantele, met een 14-darter brak de Fin en hield vervolgens zijn eigen leg in 21 darts voor een 3-1 voorsprong. Heinsøe kon zijn scorend vermogen niet meer vinden, waardoor Kantele de laatste drie legs in 14,19 en 14 darts pakte voor een 6-1 overwinning en een ticket naar Hildesheim.

Halve finales
Niels Heinsøe 6-5 Niels Jørgen Hansen
Marko Kantele 6-1 Tom Veje

Finale
Marko Kantele 6-1 Niels Heinsøe

German Darts Grand Prix

Zaterdagavond stonden er 45 spelers aan de oche om te strijden voor een ticket voor de Belgian Darts Open. De favorieten waren Andreas Harrysson, Daniel Larsson, Marko Kantele en Andreas Toft Jørgensen. Het werd geen dubbelslag voor Kantele, hij verloor met 6-4 van landgenoot Paavo Myller. Hij schakelde een ronde eerder ook al Andreas Harrysson uit. Dat goede gevoel nam hij mee en bereikte zo zijn allereerste finale. Daarin trof hij Daniel Larsson, die in de kwartfinales met 6-5 te sterk was voor Simon Bak.

De eerste drie legs van de finale gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Larsson de break door 107 uit te gooien. De Zweed verzilverde de break vervolgens met een 164-finish voor een 4-1 voorsprong. Myller wist daarna nog één keer zijn eigen leg te houden, met een 17-darter kwam hij terug tot 4-2. De laatste twee legs gingen naar Larsson die we zo terug zien in maart op de derde Euro Tour van het jaar.

Halve finales
Daniel Larsson 6-1 Tonni Sørensen
Paavo Myller 6-1 Martin Meldgaard

Finale
Daniel Larsson 6-2 Paavo Myller

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *