Karel Sedlacek domineert Oost-Europese Euro Tour Qualifiers

Afgelopen weekend werden in Budapest vier Euro Tour Qualifiers gespeeld voor spelers uit Oost-Europa. De Tsjech Karel Sedlacek wist te domineren. Lees er hier meer over.

German Darts Championship

Over het complete weekend deden slechts 16 spelers een poging om zich te kwalificeren voor één of meer van de aankomende 4 Euro Tours. De grote favorieten als Karel Sedlacek, Patrik Kovacs, Benjamin Pratnemer en János Végso waren allemaal aanwezig.

Karel Sedlacek begon erg sterk aan de dag, hij kwalificeerde zich voor de German Darts Grand Prix. Hij versloeg Nandor Pres (5-0), Juraj Vindis (5-2), Benjamin Pratnemer (5-1) en Patrik Kovacs met 5-2 in de finale. Kóvacs begon ook goed aan de dag met gemiddeldes boven de 97 in zijn eerste twee wedstrijden, maar kon dit niveau niet herhalen in de finale.

Halve finales
Karel Sedlacek 5-1 Benjamin Pratnemer
Patrik Kovács 5-3 Roman Benecky

Finale
Karel Sedlacek 5-2 Patrik Kovacs

German Darts Grand Prix

Later op de zaterdagmiddag werd het kwalificatietoernooi voor de German Darts Grand Prix in april gespeeld. Wederom was het Karel Sedlacek die succesvol was. Dit keer versloeg hij landgenoot Roman Benecky met 5-2 in de finale. Eerder in het toernooi was ‘Evil Charlie’ ook al te sterk voor Janos Borzsei (5-0), Adis Ljubijankovic (5-3) en Pero Ljubic (5-1).

Roman Benecky 5-2 Benjamin Pratnemer
Karel Sedlacek 5-1 Pero Ljubic

Finale
Karel Sedlacek 5-2 Roman Benecky

Austrian Darts Open

Zondagmiddag werd er begonnen met het kwalificatietoernooi voor de Austrian Darts Open. Het leek er op dat Sedlacek in de halve finale zou gaan verliezen, nadat hij 2-0 achter kwam te staan tegen Roman Benecky. Toch wist Sedlacek het nog om te draaien en won 5 legs op een rij waaronder twee 12-darters.

In de finale trof hij opnieuw de Hongaar Patrik Kovács. Sedlacek kwam 4-2 voor en miste meerdere matchdarts voor een 5-2 zege. Kovács vocht zich terug naar 4-4, maar uiteindelijk was het de Tsjech die de beslissende leg won in 13 darts.

Patrik Kovacs 5-2 Alexander Masek

Finale
Karel Sedlacek 5-4 Patrik Kovacs

European Darts Open

Het weekend werd afgesloten met het kwalificatietoernooi voor de European Darts Open. Kon Sedlacek ongeslagen blijven dit weekend? Aan het begin van het toernooi leek dat er niet op. Hij kwam in de eerste wedstrijd 4-0 achter tegen Alexander Masek en overleefde 7 matchdarts. Sedlacek won de laatste 5 legs en bereikte zo toch de volgende ronde. Even later stond hij opnieuw in de finale. Hierin trof hij Peter Strbik. Een spannende finale werd het niet, alle 5 legs gingen naar Sedlacek die zijn succesvolle weekend compleet maakte!

Peter Strbik 5-2 Adis Ljubijankic