Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Karel Sedlacek

Karel Sedlacek plaatst zich voor laatste vier Euro Tours

Afgelopen weekend werden in Praag de laatste vier Euro Tour kwalificatietoernooien van het jaar gespeeld voor Oost-Europese spelers zonder tourkaart. Karel Sedlacek bleef ongeslagen. Lees hier meer.

Hungarian Darts Trophy

Zaterdagmiddag stond het kwalificatietoernooi op het programma voor de Hungarian Darts Trophy. In totaal speelden slechts 15 spelers om het felbegeerde ticket. Tot zover wonnen alleen Karel Sedlacek en Sebastian Bialecki de Oost-Europese kwalificatietoernooien. Opnieuw wisten ze beide de finale te halen. In een spannende finale trok Sedlacek aan het langste eind en won met 5-4. Hiermee wordt het alweer zijn negende deelname.

Halve finales
Sebastian Bialecki 5-4 Sebastian Steyer
Karel Sedlacek 5-0 Tomislav Rosandic

Finale
Karel Sedlacek 5-4 Sebastian Bialecki

German Darts Open

Later op de zaterdagmiddag werd ook het kwalificatietoernooi voor de German Darts Open gespeeld. Opnieuw stonden er 15 spelers aan de oche en opnieuw bleven Sedlacek en Bialecki over in de finale. Bialecki was eerder in het toernooi te sterk voor Tomas Houdek en landgenoot Sebastian Steyer, terwijl Sedlacek in de halve finales met 5-2 won van Vitezslav Sedlak. De finale resulteerde wederom in een overwinning voor ‘Evil Charlie’. Dankzij een 5-3 overwinning op de Pool zien we Sedlacek ook terug in Jena.

Halve finales
Sebastian Bialecki 5-2 Sebastian Steyer
Karel Sedlacek 5-2 Vitezslav Sedlak

Finale
Karel Sedlacek 5-3 Sebastian Bialecki

Belgian Darts Open

Zondagmiddag stond het kwalificatietoernooi voor Belgian Darts Open op het programma, met 16 deelnemers. Het werd geen finale tussen Sedlacek en Bialecki, de Pool verloor namelijk in zijn eerste partij. De Tsjech Michal Smejda versloeg Bialecki met 5-4.

Sedlacek bereikte wel de finale, al ging dat niet makkelijk. In de halve finales had hij een beslissende leg nodig tegen landgenoot Dalibor Smolík. In de finale was de Slowaak Juraj Vindiš de tegenstander, hij versloeg in de halve finales Sebastian Steyer met 5-4. In de finale had Sedlacek geen enkele moeite met Vindiš, het werd 5-0!

Halve finales
Karel Sedlacek 5-4 Dalibor Smolík
Juraj Vindiš 5-4 Sebastian Steyer

Finale
Karel Sedlacek 5-0 Juraj Vindiš

Gibraltar Darts Trophy

Het laatste kwalificatietoernooi dat op het programma stond was voor de Gibraltar Darts Trophy, opnieuw met 16 spelers. In de eerste ronde stond meteen een kraker op het programma, Sedlacek tegen Bialecki. Opnieuw werd het een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk was het Sedlacek die opnieuw won; 5-4. Sedlacek stoomde vervolgens door naar de finale en verloor geen enkele leg meer richting de finale. In de finale trof hij landgenoot Vitezslav Sedlak. Opnieuw werd Sedlacek niet verslagen, met een 5-2 overwinning zien we ‘Evil Charlie’ ook terug in Gibraltar. De Tsjech kwalificeerde zich het afgelopen jaar voor 10 van de 13 Euro Tour-toernooien!

Halve finales
Karel Sedlacek 5-0 Tomas Hajek
Vitezslav Sedlak 5-4 Dalibor Smolík

Finale
Karel Sedlacek 5-2 Vitezslav Sedlak

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *