Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Keane Barry en Adam Gawlas bereiken JDC WK finale, Bastiaansen halve finalist

Vandaag is het JDC WK gespeeld in Gibraltar. De Ierse Keane Barry en de Tsjech Adam Gawlas wisten de finale te bereiken. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Het toernooi begonnen om 11:00 uur met een 127 spelers, verdeeld in 32 poules met een format van best of 3 legs. Keane Barry won in de poule van Devin Gross (2-0), Sabastian Bech (2-0), maar verloor Thomas Houdek (2-0). Na de poule won Barry met een gemiddelde van 98,3 met 4-2 van Sean Cummins bij de laatste 64. Bij de laatste 32 werd er met 4-1 gewonnen van George Lynch, met dezelfde cijfers werd ook Luke van der Kwast verslagen met een gemiddelde van 93,6. In de kwartfinales was Luke Littler de tegenstander, die 2 darts op de dubbel miste voor een 3-1 voorsprong. Barry profiteerde en won uiteindelijk met 4-2. In de halve finales werd Daan Bastiaansen in een hoogstaande halve finale met 5-2 verslagen. Barry eindigde op een gemiddelde van 97,4, Bastiaansen kwam terecht op een gemiddelde van 87,3.

Adam Gawlas begon het JDC WK met drie overwinningen in de poule op Pim van Bijnen (2-1), Samuel Harman (2-0), Jack Boardman (2-0). Na de poule werd er eenvoudig gewonnen van Scott Smith (4-1). Bij de laatste 32 versloeg Gawlas de Chinees Zhengan Zu met 4-0. Bij de laatste 16 kwam de Tsjech erg goed weg. Gawlas kwam 3-0 voor, maar zag Jjacheng Song terugkomen tot 3-3. Song kreeg in de beslissende leg matchdarts maar miste, Gawlas gooide een 80-finish uit voor een plaats bij de kwartfinales. In de kwartfinales was landgenoot Thomas Houdek de tegenstander. Houdek haalde zijn niveau van de eerdere wedstrijden niet, waardoor Gawlas met 4-1 won. In de halve finales wist Gawlas een 3-2 achterstand tegen Justin Hewitt om te zetten in een 5-3 overwinning!

De finale zal 21 december in Alexandra Palace worden gespeeld.

Nederlanders
In totaal deden er 8 Nederlanders aan het JDC WK. Kevin Lasker, Owen Roelofs en Marcel Bus wonnen alle drie één wedstrijd in de poule, uiteindelijk bleek die niet genoeg te zijn om door te gaan naar de laatste 64. Titelverdediger Jurjen van der Velde, Daan Bastiaansen en Danny Jansen werden eerste in de poule, Luke van der Kwast en Pim van Bijnen werden tweede. De laatste 64 was het eindstation voor Pim van Bijnen, Luke Littler was met 4-2 te sterk. De laatste 32 was het eindstation voor titelverdediger Jurjen van der Velde, Jjacheng Zong was verrassend genoeg te sterk met 4-1 voor de Nederlander. Luke van der Kwast en Danny Jansen kwamen in de laatste 16 te kort tegen Keane Barry en Daan Bastiaansen met 4-1. Daan Bastiaansen wist erg knap voor de derde keer op een rij de halve finales te behalen voor het JDC WK, al kreeg hij bij de laatste 64 wel matchdarts tegen. In de halve finales was Barry met 5-2 te sterk.

Uitslagen
Bekijk hieronder de uitslagen van de kwartfinales.

Kwartfinales:
Adam Gawlas 4-1 Thomas Houdek
Justin Hewitt 4-2 Jack Sheppard
Daan Bastiaansen 4-2 Connor Pickett
Keane Barry 4-2 Luke Littler

Halve finales:
Adam Gawlas 5-3 Justin Hewitt
Keane Barry 5-2 Daan Bastiaansen

Finale:
Adam Gawlas vs Keane Barry

Image courtesy of FOTO: JDC Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *