Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Keane Barry en David Evans winnen op Challenge Tour

Vrijdagochtend is de herstart van de Challenge Tour begonnen. Dit weekend zullen er 6 toernooien gespeeld, worden over drie dagen. Lees hier meer over Challenge Tour 5 en 6.

Challenge Tour 5

Challenge Tour 5 begon met 203 spelers, waaronder 15 Nederlanders. Één Nederlander wist de finale te bereiken, Maikel Verberk. Daarin trof hij de talentvolle Keane Barry, die via de Development Tour al een tourkaart en een WK-plek had gepakt. Verberk begon het toernooi met een simpele overwinning op Jake Carter (5-2). In de tweede ronde werd Thomas Lovely met 5-4 verslagen, ondanks een achterstand van 4-2. In de derde ronde wist Verberk terug te komen van een 4-1 achterstand, om uiteindelijk met 5-4 te winnen van de Fransman Thibault Tricole. Bij de laatste 32 moest er wederom een beslissende leg aan te pas komen, dit keer werd Mark Graham verslagen. Shaun Rutter werd vervolgens met 5-2 verslagen, waarna Kevin Painter met een 5-1 zege ook volgde. In de halve finales was de 21-jarige Nederlander te sterk voor Nick Fullwell met 5-3.

Barry begon de dag ook met een makkelijke overwinning, Kieran Evans werd met 5-1 verslagen. Een ronde later werd Callum Francis met 5-3 verslagen. Vervolgens werd er vier keer met 5-2 gewonnen. Dit gebeurde tegen Rusty-Jake Rodriguez, Scott Williams, Chris Quantock en Matthew Dennant, waardoor hij de finale bereikte.

Keane Barry mocht de finale beginnen en deed dat door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Maikel Verberk antwoordde goed, met een 17-darter in zijn eigen leg. In de derde leg produceerde de Ier een 170-finish in 12 darts voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg kreeg Barry de kans om te breaken maar miste, hierdoor hield de Nederlander alsnog zijn eigen leg. Met een 16- en 17-darter kwam Barry vervolgens op een 4-2 voorsprong en had daardoor nog één leg nodig voor de overwinning. In de zevende leg miste Barry dubbel 6 voor een 126-finish en de titel, Verberk brak dankzij een belangrijke 120-finish terug. Met een 116-finish werd de break verzilverd en ging Verberk zijn vierde decider van de dag spelen. Barry gooide een goed getimede 180’er en pakte via tops de titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Keane Barry: 91,3 / 36%
Maikel Verberk: 85,7 / 44%

Challenge Tour 6

Rond 16:30 uur begon Challenge Tour 6 met 205 deelnemers. De finale werd rond 21:00 uur gespeeld met David Evans en ‘The Prince of Wales’, Richie Burnett. Evans begon het toernooi met een 5-3 overwinning op ex-tourkaarthouder Tony Newell. In een ronde later werd James Richardson met dezelfde cijfers verslagen, inclusief een gemiddelde van 101. Bij de laatste 32 werd Eddie Lovely met 5-1 aan de kant gezet, dankzij een gemiddelde van 105. Scott Mitchell was bij de laatste 16 het slachtoffer, voordat Colin Osborne in de kwartfinales met 5-3 klop kreeg. In de halve finales had ‘Stretch’ weinig moeite met Darren Beveridge, het werd 5-0!

De wereldkampioen van 1995 behaalde zijn eerste finale bij de PDC sinds de Challenge Tour titel in 2016. Burnett versloeg in de eerste ronde Adam Jenkinson met een whitewash, waarna ook Max Baulcomb ook eenvoudig werd verslagen met 5-1. In de derde ronde registreerde Burnett een gemiddelde van 105 tijdens een 5-1 overwinning op Niall Culleton. Bij de laatste 32 werd Peter Hudson met 5-3 verslagen. De koploper van de Challenge Tour Order of Merit, Matthew Dennant, werd een ronde met duidelijke cijfers verslagen; 5-1. In de kwartfinales versloeg de Welshmen de beste Nederlander van de dag, Maikel Verberk (5-2). Bij de halve finales werd Kevin Lane met 5-3 verslagen en zo bereikte Burnett de finale.

David Evans won de bull en mocht daardoor de partij beginnen. Het was echter Richie Burnett die de eerste leg pakte en daarmee brak. Evans wist die break in de tweede leg meteen ongedaan te maken, door een 121-finish uit te gooien voor 1-1. Met een 18-darter verzilverde Evans de break, voordat Burnett er in 17 darts 2-2 van maakte. In de vijfde leg kreeg Burnett de kans om te breaken, maar miste dubbel 4. Evans profiteerde en hield in 18 darts zijn eigen leg. Met een zeer knappe 15-darter wist Burnett toch goed te antwoordden en kwam zo op 3-3. Legs 7 en 8 gingen met de darts mee, waardoor er wederom een beslissende leg in de finale kwam. In de negende leg begon Evans met twee 140’ers en wist uiteindelijk in 17 darts zijn tweede Challenge Tour titel in zijn carrière te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
David Evans: 92,3 / 50%
Richie Burnett: 94,1 / 44%

Nederlanders

Maikel Verberk werd de beste Nederlander van de dag met een finaleplaats en een kwartfinale. Jeffrey de Graaf wist tijdens het eerste toernooi van de dag de laatste 16 te behalen. Bij het tweede toernooi verloren Kevin Doets en Chris Landman bij de laatste 32, terwijl voor Richard Veenstra de laatste 16 het eindstation was.

Order of Merit

Na 6 toernooien heeft Matthew Dennant de leiding overgenomen in de Challenge Tour Order of Merit van Scott Mitchell, die nu op plaats twee staat. De winnaars van vandaag staan op de derde en vierde plaats. De beste Nederlander is nog altijd, Jitse van der Wal op de zesde plaats. De top twee pakt een tourkaart, terwijl de nummer één ook nog naar het WK mag. Bekijk hier de complete ranglijst.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *