Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Keane Barry nieuwe BDO Jeugdwereldkampioen, Bennett runner-up

Zaterdag 11 januari staan er twee finales en twee halve finales op het programma voor het BDO WK. De eerste finale was de jeugdfinale tussen Keane Barry en Leighton Bennett. Lees hier meer. 

Keane Barry mocht de jeugdfinale in de Indigo beginnen. Met een 17-darter hield Barry zijn eigen leg. In de tweede leg miste Barry 2 darts op de dubbel voor de break, met een 100-finish hield Bennett zijn eigen leg. Met een 17-darter hield Barry opnieuw zijn eigen leg. In de vierde leg miste Barry een 114-darter op tops, maar mocht terug komen om via dubbel 10 de eerste set te pakken.

Met een 14-darter begon Bennett goed aan de tweede set. In de tweede leg miste Bennett 4 darts op de dubbel voor de break, met een 48-finish hield Barry zijn eigen leg. Met een 149-finish hield Bennett zijn eigen leg. Met het gooien met dubbel 8 kwam er een beslissende leg. In die vijfde leg miste Bennett twee darts op dubbel 16 voor de set, Barry pakte via dubbel 10 de 2-0 voorsprong in sets.

Na de pauze begon de Ier goed door de eerste leg te houden in 15 darts. In de tweede leg miste Barry 2 darts op de dubbel voor een 76-finish, Bennett hield daardoor toch nog zijn eigen leg. In de derde leg gooide Barry een belangrijke 78-finish en kwam daarom op matchpoint. In de vierde leg miste ‘Dynamite’ twee matchdarts, met een 92-finish kwam de Engelsman op 2-2. In de beslissende van de derde set miste Bennett een 142-finish op tops voor de set, met een 19-darter kroonde Keane Barry zich tot BDO Jeugdwereldkampioen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Keane Barry: 90,54 / 34,61%
Leighton Bennett: 84,24 / 31,25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *