Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Kenny en Krcmar plaatsen zich voor WK, Klaasen geen profdarter meer

Vandaag stond de laatste qualifier voor het WK op het programma. Voor alle tourkaarthouders was dit de laatste kans om zich te plaatsen voor het WK. Nederlanders De Zwaan en Klaasen deden onder andere mee. Er waren drie plekken te verdienen. Lees hier alles over de dag.

Klaasen geen profdarter meer

Jelle Klaasen moest deze qualifier winnen om nog in de top 64 van de wereld te komen, maar hij faalde in zijn eerste wedstrijd van de dag. Adam Gawlas was met 6-5 te sterk voor de Nederlander. Hij zal mee moeten gaan doen aan Q-school. Ook Jeffrey de Zwaan haalde het niet, hij verloor in ronde twee van Mike de Decker uit België. Ook Zonneveld en Nentjes redden het niet en zo spelen er op het WK 10 Nederlanders.

Krcmar redt tourkaart

Boris Krcmar moest ook de dag winnen om zijn tourkaart te behouden. Dat deed de Kroaat door een van de hoogste gemiddeldes ooit te noteren in ronde 1: 121.86. Hij stoomde erna door en won een zeer spannende partij van Ryan Murray. In de finale stond de Engelsman Peter Hudson tegen over de lange Kroaat. Ook dit bleek geen enkel probleem: uitslag 7-3.

De andere finale bestond uit Nick Kenny uit Wales tegen de Australiër Gordon Mathers. Net als vorig jaar won Nick Kenny deze qualifier en maakt hij zijn tweede optreden op het WK. De laatste qualifier werd gewonnen door James Wilson die te sterk was voor Mike de Decker.

Grote namen ontbreken

Op het komende WK zal bijvoorbeeld geen John Henderson te zien zijn. De Schot kende een jaar van hoogte- en dieptepunten. Zo won hij samen met Peter Wright de World cup, maar liet hij op de pro tour te weinig zien. Ook mannen als Darren Webster en Andy Hamilton zijn niet te zien op het WK, sterker nog zij verloren vandaag hun tourkaart. Ook de Duitser Max Hopp doet niet mee aan het komende WK. De Duitser kende een bijzonder slecht jaar en moet volgend jaar veel ponden pakken om niet zijn tourkaart te verliezen.

Uitslagen

Halve Finales
Mike de Decker 6-3 Jeffrey de Zwaan
James Wilson 6-5 Andy Boulton
Boris Krcmar 6-4 Alan Tabern
Peter Hudson 6-4 Ciaran Teehan
Nick Kenny 6-2 Michael Unterbuchner
Gordon Mathers 6-1 Niels Zonneveld

Finales
James Wilson 7-5 Mike de Decker
Boris Krcmar 7-3 Peter Hudson
Nick Kenny 7-3 Gordon Mathers

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *