Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Kevin Doets bereikt opnieuw finale bij Darts Actueel

Na de titel van de Dutch Darts Quarantine League is Kevin Doets er ook in geslaagd om de finale van de Darts Actueel Winter Masters te bereiken. In de halve finales kon Jitse van der Wal het niet bolwerken. Lees hier meer.

Kevin Doets mocht de eerste halve finale beginnen, omdat hij de bull had gewonnen. Toch wist Jitse van der Wal te breaken, dit deed hij met een 180’er en een 67-finish. Met een 16-darter verzilverde Van der Wal en kwam zo 2-0 voor. Met een knappe 14-darter hield Doets zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. In de vierde leg miste Van der Wal een setdart op tops, waarna Doets met een belangrijke 108-finish terugbrak naar 2-2. In de vijfde leg kreeg Van der Wal opnieuw een setdart op tops, maar die werd ook gemist. Doets profiteerde en haalde via dubbel 4 alsnog de set binnen.

Van der Wal begon aan de tweede set en kwam met scores van 140 en 171 als eerste op een finish. Uiteindelijk wist Doets toch te breaken, want Van der Wal kreeg 33 niet van het bord. Toch wist Doets de break niet te verzilveren, hij miste de bull voor een 132-finish. Van der Wal stapte in en brak met een 58-finish terug naar 1-1. Een leg later kreeg Van der Wal opnieuw de kans om zijn eigen leg te houden, maar er werden drie darts op de dubbel gemist. Doets profiteerde en plaatste de derde break in de set. Doets wist het vervolgens in zijn eigen set wel aft e maken, met een 60-finish gingen de heren pauzeren met een stand van 2-0 in sets voor Doets.

Na een korte pauze begon Doets aan de derde set. Doets miste twee darts op de dubbel, waardoor Van der Wal met een knappe 66-finish meteen brak. Een 51-finish zorgde er voor dat de Fries de break verzilverde en daarmee op 2-0 kwam. In de derde leg had Doets opnieuw problemen met de dubbel, Van der Wal strafte dit ook af en kwam met een 16-darter terug tot 2-1 in sets.

Van der Wal mocht zelf aan set 4 beginnen om er 2-2 van te maken, toch ging dit anders dan gepland. Van der Wal miste een 76-finish en daarvan profiteerde Doets, met een 72-finish werd meteen de break geplaatst. In de tweede leg had de tweevoudig PDC-winnaar opnieuw problemen op de dubbels, maar had het geluk dat Van der Wal geen triples wist te gooien. Hierdoor verzilverde Doets in 20 darts zijn break. In de derde leg kreeg Van der Wal nog één kans om in de wedstrijd te blijven, maar een 121-finish werd gemist op de bull. Doets gooide dubbel 6 en bereikte daarmee opnieuw de finale op een toernooi van Darts Actueel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 90,8 / 35%
Jitse van der Wal: 86,7 / 25%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *