Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Kevin Doets: ‘Dankzij vorig jaar, voel ik mij nu op m’n gemak op de Pro Tour’

Kevin Doets pakte begin januari voor het eerst in zijn carrière een PDC-tourkaart, nadat hij al meerdere keren erg dichtbij een kaart was. Darts Actueel sprak met de 23-jarige Nederlander over het succes. Lees hier meer.

Kevin Doets begon aan Q-School op dag 4, hij was namelijk geëindigd in de top 8 van de Challenge Tour waardoor hij de First Stage mocht overslaan. Doets begon dus gelijk in de Final Stage, waar hij het op de eerste dag erg moeilijk had. Doets verloor meteen in zijn eerste partij, Franz Rötzsch versloeg hem met 6-5. “Op de eerste dag dat ik moest gooien, had ik iets te veel ontbeten en was ik de hele ochtend al misselijk. Net voordat de wedstrijd ging ik zelfs over mijn nek. Ik was voor die wedstrijd echt niet zenuwachtig en begon ook best wel sterk aan die partij. Ik kwam 5-3 voor, maar ik kon het gewoon niet afmaken. Het gevoel was gewoon goed, maar ik voelde me niet helemaal top.”

De twee dagen die daarop volgden gingen stukken beter bij de Nederlander. Op beide dagen verloor Doets in de halve finales, wat een totaal van 8 punten opleverde. Uiteindelijk was dit genoeg voor een tourkaart. “Op dag 2 ging het echt goed, ik gooide alles uit. Elke dubbel ging erin, dat was sowieso perfect. Ik had ook wel een beetje geluk dat spelers tegen mij dubbels aan het missen waren. Ik dacht wel dat is wel het geluk van een kampioen, dat heb je nodig. Dan verlies die halve finale van Brian Raman. Daar voelde het wel dat ik echt afgeslacht werd, want Brian gooide alleen maar triples toen ik keek. Toen het toernooi afgelopen was, dacht ik rustig blijven want vorig jaar had je ook één goede dag en toen ging het ook nog mis. Als ik nog één keer zo’n dag kon hebben, dan moet het wel goed komen. Ik had geen paniek, ik had wel vertrouwen dat ik hem zou halen. Op de derde dag won ik in de kwartfinales van Jesus Noguera en ging toen naar buiten om even te roken. Ik zag toen op de ranglijst dat ik in het donkergroen stond met 8 punten en dat betekende dat ik de tourkaart al had. In de halve finale tegen Mario Vandenbogaerde kon ik niet stoppen met glimlachen en Mario was ook al zeker. Dus in de halve finales was het wat klooien onderling en Mario was over de hele week gezien de beste. Van hem verliezen vond ik ook helemaal geen schande.”

Vorig jaar speelde Doets al een aantal vloertoernooien als reservespeler via de gecombineerde Q-School Order of Merit. Doets versloeg o.a. Michael van Gerwen en plaatste zich zo voor de Players Championship Finals en miste op één overwinning het WK. De Nederlander heeft dus erg veel ervaring opgedaan afgelopen jaar, dan zal hem dit jaar zeker gaan helpen denkt Doets: “De ervaring van vorig jaar gaat me zeker helpen. Ik weet nu hoe het is om tussen de grote mannen te gooien. Ik weet hoe het is om van ze te winnen. Ik ken daar nu heel veel mensen en ik voel me daar nu echt op mijn gemak. Met mijn manager en management gaan we na elk toernooi uit eten, het is daar heel erg relaxed. Ik weet dat ik op de Pro Tours goed kan gooien, dat is ook gewoon een goed gevoel.”

Wat voor doelen heeft de in Zweden-wonende Nederlander gesteld voor de aankomende twee jaar? Hij wil vooral het spel van vorig jaar wederom laten zien op de vloer en zo snel mogelijk richting de top 64 te werken. “In de aankomende twee jaar wil ik in die top 64 komen en wil me plaatsen voor een aantal Euro Tours. Ik hoef me natuurlijk niet te plaatsen voor allemaal, maar dat zou wel leuk zijn. Ik wil gewoon laten zien wat ik vorig jaar ook heb laten zien. Dat is winnen van de grote namen, mijn eigen spel spelen, die 100+ gemiddeldes gooien, onder druk kunnen presteren en het belangrijkste is om er plezier in te hebben.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Kevin Doets: ‘Dankzij vorig jaar, voel ik mij nu op m’n gemak op de Pro Tour’