Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kevin Doets

Kevin Doets eerste finalist van Dutch Darts Quarantine League

Afgelopen avond werd de eerste halve finale van de Dutch Darts Quarantine League gespeeld. Koploper Kevin Doets nam het in de halve finale op tegen de nummer 4 Berry van Peer. Lees hier een uitgebreid wedstrijdverslag terug.

Berry van Peer mocht de partij beginnen, omdat hij de bull wist te winnen. Beide heren begon scorend erg goed, maar uiteindelijk hield Van Peer zijn eigen leg in 17 darts. Kevin Doets wist zijn eigen leg in 16 darts te houden voor een 1-1 tussenstand. In de derde leg miste Doets een 68-finish om te breaken, waardoor Van Peer via dubbel 3 op een 2-1 voorsprong kwam. Met een prachtige 124-finish plaatste Van Peer de break en verzilverde die met een 107-finish voor een 4-1 voorsprong.

In de vijfde leg miste Van Peer een 70-finish om 5-1 voor te komen, met een belangrijke 61-finish hield Doets zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 4-2. Van Peer hield de break in stand, want met een 16-darter werd het 5-2. Twee knappe 13-darters brak Doets helemaal terug in de wedstrijd, 5-4. In de laatste leg voor de pauze miste Van Peer 3 darts op de dubbel om 6-4 voor te komen, Doets stapte in en hield via dubbel 8 zijn eigen leg voor 5-5.

Van Peer kwam als beste de pauze uit, hij hield via dubbel 8 zijn eigen leg. De in Zweden wonende Doets antwoordde perfect met een 102-finish in 12 darts voor 6-6. In leg 13 werd een bouncer van Van Peer fataal, met een 15-darter plaatste Doets de break en kwam daarmee voor het eerst op voorsprong. De break werd verzilverd via dubbel 18 en zo werd het 8-6. Van Peer bleef goed aanhaken in de partij, met een 120-finish in 12 darts kwam hij terug tot 8-7.

Leg 16 werd een belangrijke leg voor Van Peer maar doordat Doets een 180’er gooide, hield hij zijn eigen leg in 14 darts voor een 9-7 voorsprong. In leg 17 wist Van Peer te weinig triples te gooien om nog kans te maken, dankzij zijn zesde 180’er en tops plaats Doets zich voor de finale van de Dutch Darts Quarantine League!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 99,2 / 40%
Berry van Peer: 95,4 / 32%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Kevin Doets eerste finalist van Dutch Darts Quarantine League