Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kevin Doets

Kevin Doets eerste winnaar van Dutch Darts Quarantine League

Afgelopen avond werd de laatste partij van de Dutch Darts Quarantine League gespeeld, de grote finale! Kevin Doets nam het op tegen Heine Uuldriks. Beide heren bleven op weg naar de finale ongeslagen, vanavond moest er uiteindelijk toch iemand verliezen. Lees hier een uitgebreid wedstrijdverslag terug van de finale!

De finale werd om 20:30 uur begonnen, waar Kevin Doets de bull wist te winnen. Toch was het Heine Uuldriks die beter begon. Met finishes van 64 en 70 kwam hij op een 2-0 voorsprong. Doets hield vervolgens zijn eigen leg met een 76-finish. In de vierde leg miste Uuldriks twee darts op de dubbel, Doets profiteerde en brak daarmee terug tot 2-2. Ook in de vijfde leg miste Uuldriks 3 darts op de dubbel, hierdoor wist Doets via dubbel 18 toch zijn eigen leg te houden voor een 3-2 voorsprong.

In de zesde leg produceerde Uuldriks een 180’er en een 66-finish om er 3-3 van te maken. Uuldriks miste in de zevende leg weer dubbels en wederom profiteerde Doets er van; 4-3. In de achtste leg produceerde Doets een 11-darter en brak daarmee naar 5-3. De negende leg was een matige leg van beide heren, maar uiteindelijk hield Doets zijn eigen leg en kwam 6-3 voor. De laatste leg voor de pauze was een belangrijke, Uuldriks miste een 79-finish en Doets stapte in en ging met een 64-finish pauzeren; 7-3!

Uuldriks kwam erg goed uit de pauze. Met een 11-darter brak hij terug en hield via dubbel 10 zijn eigen leg voor 7-5. Met een knappe 104-finish hield de 22-jarige Nederlander zijn eigen leg en kwam op 8-5. Met een 62-finish hield Uuldriks ook weer zijn eigen leg, voordat hij met een 76-finish terug brak naar 8-7. In leg 16 miste beide heren dubbels, maar via dubbel 2 bracht de speler uit Sappemeer de stand op 8-8!

In de zeventiende leg miste Uuldriks 2 darts op naar 9-8 te breaken, Doets bleef koel en hield via dubbel 10 zijn eigen leg. Ook in leg 18 werden er dubbels gemist, maar via dubbel 1 kwam Uuldriks op 9-9. Doets begon aan leg 19 en wist de leg in 15 darts uit te gooien en kwam zo op matchpoint! Uuldriks moest dus de laatste twee legs winnen om de titel te pakken, dit gebeurde niet. Met de hoogste finish van de finale, 114, wist Kevin Doets zich te kronen tot Dutch Darts Quarantine League Champion!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 86,3 / 41%
Heine Uuldriks: 83,2 / 33%

Bekijk de finale hieronder terug!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *