Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Kevin Doets en Damian Mol pakken eerste titels op Development Tour

Vrijdagochtend is de herstart van de Development Tour van start gegaan. Dit weekend zullen er in totaal 6 toernooien gespeeld worden, twee per dag. Lees hier alles terug over Development 5 & 6 in Barnsley.

Development Tour 5

In totaal begonnen 224 spelers aan Development Tour 5, waaronder 25 Nederlanders. Kevin Doets wist de Nederlandse eer hoog te houden, hij bereikte namelijk zijn eerste finale, daarin trof hij de talentvolle Keane Barry. Doets begon de dag met een moeilijke 4-3 overwinning op Kevin Troppmann, waarin hij 4 matchdarts overleefde. In de tweede ronde werd landgenoot Bertus Herks met 4-0 verslagen, waarna 4-2 overwinning op George Killington volgde. Bij de laatste 32 had Doets tegen Geert Nentjes opnieuw een beslissende leg nodig, maar in 18 pijlen bereikte de 22-jarige Nederlander de laatste 16. Bij de laatste 16 werd de Belg Brian Raman met 4-2 verslagen. Wat volgde waren twee 5-3 overwinningen op Owen Roelofs en Adam Gawlas om zo de finale te behalen.

Barry begon Development Tour 5 ook met een moeilijke eerste ronde, hij versloeg tourkaarthouder Bradley Brooks met 4-2. In de tweede ronde had de Ier weinig moeite met Thomas Cromwell. Bij de laatste 64 en laatste 32 had Barry twee keer een beslissende leg nodig, maar won de zevende leg wel tegen Joe Davis en Ryan Meikle. Bij de laatste 16 produceerde Barry een whitewash tegen Henry Cutting met een gemiddelde van 107, waarna Henk Snijder met 4-2 werd uitgeschakeld. In de halve finales was Rhys Griffin de tegenstander. In een spannende partij wist ‘Dynamite’ voor de derde keer de beslissende leg te winnen en bereikte zo zijn tweede Development Tour finale.

Kevin Doets mocht de finale beginnen, maar leverde meteen zijn eigen leg in. De 18-jarige Barry brak meteen in 14 darts. In de tweede leg wist Barry 31 niet uit te gooien om de break te verzilveren, waardoor Doets met een belangrijke 68-finish meteen terug brak naar 1-1. In de derde leg was het de beurt voor Doets om dubbels te missen, met een 16-darter plaatste Barry de derde break op een rij. Met een sterk 64-finish brak de Nederlander terug en hield in 17 darts zijn eigen leg voor een 3-2 voorsprong. Barry hield zijn eigen leg in 17 darts, voordat Doets met een 70-finish op matchpoint kwam. Opnieuw hield de Ier zijn eigen leg in 17 darts voor 4-4. In de beslissende leg gooide Barry een maximale score, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Met een 68-finish in 15 darts pakte Doets zijn allereerste Development Tour titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 92,1 / 42%
Keane Barry: 94,0 / 33%

Development Tour 6

Tijdens Development Tour 6 probeerden 227 spelers een gooi te doen naar de titel. Verrassend genoeg verloor de winnaar van Development Tour 5 al in de eerste ronde. De Nederlander Damian Mol en de Engelse Keelan Kay bereikten hun eerste finale. Mol begon Development Tour 6 met een 4-3 overwinning op Sean Negrette. Bij de laatste 64 was Mol te sterk voor het Tsjechische talent Adam Gawlas met 4-1, waarna Cameron Doyle werd gewhitewasht. Bij de laatste 16 moest de Nederlander opnieuw een beslissende leg gooien tegen Lewis Pride. Pride miste twee matchdarts, maar dankzij een 108-finish bereikte Mol de kwartfinales. In de kwartfinales wist hij een 4-3 achterstand tegen Lewis Williams om te buigen in een 5-4 overwinning. Sebastian Bialecki was de tegenstander in de halve finale. In de beslissende leg produceerde de 22-jarige Nederlander een 148-finish en bereikte daarmee zijn eerste PDC-finale.

Kay begon het tweede toernooi met een gemiddelde van 98,3 tijdens een 4-2 overwinning op Harry Kelly. Een ronde later werd Charlie Symons met een whitewash getrakteerd. Bij de laatste 32 en laatste 16 werden Brian Raman en Lley Bevan allebei met 4-2 verslagen. In de kwartfinales wist Kay de tourkaarthouder Ted Evetts met 5-2 te verslaan. In de halve finales werd in een spannende partij de nummer 1 van de Development Tour Order of Merit, Ryan Meikle, met 5-3 aan de kant gezet.

De finale van Development Tour 6 werd begonnen door Keelan Kay, maar zag Damian Mol in 18 darts meteen breaken. Met een 17-darter verzilverde Mol de break een leg later voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg miste beide heren enorm veel dubbels, maar uiteindelijk pakte Mol via dubbel 5 de leg. Mol produceerde zijn tweede 17-darter van de finale en kwam zo op matchpoint; 4-0. Kay gaf echter niet op. Met een 15-darter kwam de Engelsman op het scorebord. In leg 7 plaatste Kay de break en hield zijn eigen leg met een 114-finish voor 4-3. In de achtste leg miste Kay een 86-finish op de bull voor 4-4, waarna Mol in 18 darts de finale met 5-3 won!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damian Mol: 80,8 / 31%
Keelan Kay: 76,9 / 33%

Nederlanders

Naast de successen van Kevin Doets en Damian Mol waren er nog aantal Nederlanders die een goede dag hadden in Barnsley. Zo wisten Henk Snijder en Owen Roelofs de kwartfinales te behalen tijdens het eerste toernooi. Niels Zonneveld verloor bij de laatste 16 van Development Tour 5. Het tweede toernooi was qua resultaten wat minder voor de Nederlanders. Naast de titel van Mol, bereikte Maarten Dirk Woord de laatste 16. Voor Jitse van der Wal en Daan Bastiaansen was de laatste 32 het eindstation.

Order of Merit

Na zes toernooien leidt nog altijd Ryan Meikle de Development Tour Order of Merit. Vervolgens staan er 4 Nederlanders op plaats 2 t/m 5. Op dit moment zouden Meikle en Doets de WK-tickets pakken, terwijl Doets en Mol de tourcards zouden pakken. Er moeten echter nog 4 toernooien gespeeld worden, dus alles is nog mogelijk.

Development Tour Order of Merit
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *