Kevin Doets

Kevin Doets iets té relaxed op PCF: verliest van Cross

Rob Cross heeft Kevin Doets in de eerste ronde van de Players Championship Finals verslagen. Doets moest direct volgen, maar kon niet bij blijven. Cross won met 6-3.

Cross was de favoriet van de twee. De voormalig wereldkampioen won dit jaar twee Players Championship-toernooien. Doets – die begin dit jaar zijn PDC Tour Card won – heeft nog geen echte pieken gehad en plaatste zich als 60e voor dit toernooi.

Topfinishes
De Nederlander mocht aan de wedstrijd begonnen, maar moest toezien hoe de Engelsman een 143-finish uitgooide voor de break (1-0). Doets kon alleen maar volgen. Een 145-finish van de man uit Almere (maar woonachtig in Zweden) hielp hem nog in de wedstrijd (3-2).

Cross pakte zijn eigen leg (4-2) en leek de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar miste pijlen voor de break. Het ‘gelukje’ leverde Doets behoudt van de eigen leg op (4-3). Verder liet ‘Voltage’ het niet komen, via dubbel 18 kwam hij op matchpoint waarna hij met een 88-finish de zege binnenhaalde (6-3).