Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kevin Doets - Dutch Darts Championship 2024

Kevin Doets komt net tekort: Chisnall naar kwartfinales

Kevin Doets heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de European Darts Open in Leverkusen. In een spannende partij was Dave Chisnall net te sterk voor de Nederlander. Lees hier meer.

Kevin Doets wist voor het eerst in zijn carrière de finaledag te bereiken van een Euro Tour, na een knappe 6-4 overwinning op Ricardo Pietreczko in de tweede ronde. Hiermee is de Nederlander opgeklommen naar de laatste plaats omtrent kwalificatie voor de World Matchplay. Naast deze Euro Tour tellen voor de race van deze major nog twee Players Championships voor mee.

Bij de laatste 16 nam Doets het op tegen de nummer 2 geplaatste Dave Chisnall. Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, wist Chisnall in de derde leg met een 86-finish de eerste break te plaatsen. Doets wist een leg later direct terug te breaken, met Chisnall wachtend op 36 gooide de Nederlander een hele knappe 128-finish uit voor 2-2.

Daarna gingen er vier legs met de darts mee, waaronder een 68-finish van Doets en een 124-finish van Chisnall. In de negende leg was het Chisnall die opnieuw brak, met een 16-darter kwam de Engelsman op matchpoint; 5-4. Chisnall wist dit keer wel de break te verzilveren, via dubbel 5 trok hij de partij met 6-4 naar zich toe en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales in Leverkusen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 96,45 / 37,5%
Kevin Doets: 91,40 / 57,1%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *