Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets - UK Open 2024

Kevin Doets overleeft matchdart en wint ook in Rosmalen

Ook Kevin Doets keert op het Dutch Darts Championship terug op de zaterdag. De Nederlander overleefde een matchdart tegen Mike de Decker, waarna hij alsnog toesloeg.

De vele afmelding voor het Dutch Darts Championship hadden één voordeel: Kevin Doets kreeg door zijn positie op de Pro Tour automatisch een uitnodiging voor het toernooi in eigen land. Met Mike de Decker trof hij een taaie tegenstander, die ook niet al te ver van zijn thuisland het podium mocht betreden. Doets schoot uit de startblokken door mede door een 12-darter met 100-finish op 2-0 te komen, maar De Decker sloeg snel terug met een leg in 11 pijlen. Beide mannen gingen daarna gelijk op, wat de spanning ten goede kwam.

In leg negen leek er eindelijk een gaatje te komen: nadat Doets twee pijlen op dubbel 16 miste, greep De Decker een zeer belangrijke break. De Belg kwam op matchpoint, maar moest na het missen van een matchdart toezien hoe Doets er een beslissende leg uitsleepte. De Nederlander juichte zo als laatste: met een 17-darter sleepte hij er alsnog de zege uit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Mike de Decker: 91.14 / 45,5%
Kevin Doets: 91.48 / 54,5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *