Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Kevin Doets pakt opnieuw een online titel; Winter Masters

Kevin Doets is opnieuw ongeslagen gebleken tijdens een Darts Actueel toernooi. In de finale van de Darts Actueel Winter Masters was Doets in de finale te sterk voor één van de nieuwe tourkaarthouders, Berry van Peer. Lees hier meer.

Kevin Doets wist de bull te winnen en mocht de finale beginnen. Dit deed de Nederlander goed, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Doets de kans om te breaken, maar liet die kans onbenut. Hierdoor wist Van Peer met een 76-finish alsnog zijn eigen leg te houden. Doets gooide in de derde leg zijn eerste maximale score en hield opnieuw in 17 darts zijn eigen leg. Dankzij een 14-darter maakte Van Peer er 2-2 van, Doets stond op tops te wachten na 12 darts. In de beslissende leg miste Doets maar liefst 5 setdarts, waardoor Van Peer via dubbel 12 de set afpakte.

Van Peer begon aan de tweede set, maar zag Doets met een magistrale 161-finish in 12 darts breaken. Een leg later miste Van Peer dubbel 18 op een 150-finish voor de rebreak, waarna Doets via dubbel 4 er 2-0 van maakte. In leg 3 misten beide heren veel dubbels, maar was het toch uiteindelijk de 22-jarige Doets die de set met 3-0 pakte en de stand op 1-1 zette in de pauze.

Na de pauze begon Doets aan de derde set, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Van Peer antwoordde geweldig, met scores van 140-91-100 kwam de Nederlander terecht op 170. Met twee keer triple 20 en de bull-eye werd de hoogste finish gegooid. Doets deed niet veel onder, want met een 121-finish in 12 darts hield hij zijn eigen leg. Van Peer kreeg in de vierde leg twee pijlen op de dubbel voor 2-2, maar die werden gemist. Met een 52-finish pakte Doets de set en stond zo voor het eerst op voorsprong.

Van Peer begon aan de vierde set, maar deed dat niet van harte. Doets wist met een 81-finish in 12 darts meteen te breaken. Met een knappe 100-finish verzilverde de in Zweden-wonende Nederlander de break. Van Peer begon in de derde leg met twee 180’ers. Triple 20 werd vervolgens ook geraakt voor een 141-finish, maar werd triple 19 gemist voor een perfecte leg. Uiteindelijk hield ‘Bionic’ in 11-darts zijn eigen leg. In de vierde leg miste Doets 9 pijlen om 3-1 in sets voor te komen, Van Peer profiteerde optimaal en brak in 19 darts terug naar 2-2. De beslissende leg mocht Van Peer beginnen, maar een score van 17 koste hem de set. Doets maakte er met een 90-finish 3-1 van in de tweede pauze.

Na de laatste pauze begon Doets aan misschien wel de laatste set van de finale en het toernooi. De nummer 1 geplaatste begon wel goed aan set 5, maar gooide zich ‘dood’ op 68. Van Peer kreeg verrassend genoeg nog een kans en pakte die, met een 72-finish plaatste hij de break. Doets vergat snel de vorige leg en maakte dat met een 170-finish goed, de tweede ‘big fish’ van de finale! Een leg later wist Doets met zijn tweede 12-darter op een rij op matchpoint te komen, dit gebeurde met zijn vijfde 100+ finish van de partij; 138-finish! Van Peer begon de vierde leg, maar zag Doets zijn vijfde maximale score gooien en pakte de titel met een 14-darter!

Kevin Doets wint de Darts Actueel Winter Masters met een 4-1 (2-3,3-0,3-1,3-2,3-1) overwinning in sets op Berry van Peer.

Gemiddeldes/Dubbelprcentages:
Kevin Doets: 94,5 / 42%
Berry van Peer: 87,6 / 28%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *