Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Kevin Doets - Dutch Darts Masters 2024

Kevin Doets voor de eerste keer naar finaledag Euro Tour

Kevin Doets heeft ook in tweede ronde van het European Darts Open gewonnen in Leverkusen. In een wedstrijd met veel gemiste dubbels rekende hij af met de thuisspelende Ricardo Pietreczko. De Nederlander staat nu met één been op de World Matchplay, wat in juli op het programma staat. Lees hier meer.

Doets zat vanaf moment één goed in de wedstrijd, met veel hoge scores wist hij al vrij snel Pietreczko achter zich te laten in de eerste leg. Ondanks zeven gemiste pijlen op de dubbel voor Doets in de eerste leg wist hij alsnog op voorsprong te komen. Met voor beide mannen één maximale score in de tweede leg zat het niveau er goed in. ‘Pikachu’ wist door een 121-finish met de bull met 12 pijlen uit te zijn; 1-1. De volgende leg ging in 14 pijlen uit voor ‘Hawkeye’; 2-1.

Met twee 180’ers in leg 4 stond Kevin Doets snel op een finish, met ditmaal zes gemiste pijlen op de dubbel wist hij uiteindelijk ook deze leg te winnen en Pietreczko te breaken. De volgende leg waren de rollen omgedraaid, ditmaal was het de Duitser die de dubbel niet wist te vinden. Doets wist wel te profiteren van de missers van zijn tegenstander en verzilverde hiermee zijn break; 4-1. Leg 6 en 7 gingen beide in 13 pijlen uit, leg 6 was voor Pietreczko. Leg 7 ging naar Doets, die nu nog maar één leg verwijderd is van de volgende ronde; 5-2. Met een cruciale 66-finish van ‘Pikachu’ pakt hij de volgende leg en hoopte hij op een comeback.

Doets begon leg negen met een zeer matige score, gelukkig voor hem deed Pietreczko het niet veel beter. Na 12 pijlen stond ‘Hawkeye’ op een finish van 131, hij miste de bull met zijn eerste matchdart. Pietreczko gooide op dit beslissende moment een 80 finish met een kans op dubbel 20. Met een 5-4 voorsprong en Pietreczko die mocht beginnen aan de volgende leg leken we af te stevenen naar een allesbeslissende laatste leg. Dit bleek niet het geval te gaan zijn, Doets stond na 9 pijlen al op 51 en met Pietreczko op grote afstand ging de Nederlander nog eens matchdarts krijgen. Met zijn tweede pijl op de dubbel won Doets deze laatste leg in 12 pijlen, hiermee gaat de Nederlander voor de eerste keer naar de finaledag op een Euro Tour. Ook staat hij nu nu met één been op de World Matchplay.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 92.16 / 30%
Ricardo Pietreczko: 95.05 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *