Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kim Huybrechts

Kim Huybrechts opent World Series Finals met zege

Afgelopen avond is de World Series of Darts Finals gestart in AFAS Live, te Amsterdam. In de openingswedstrijd won Kim Huybrechts met een prima niveau van Michael Smith. Lees hier alles terug over de wedstrijd.

Goede start Huybrechts

Michael Smith mocht de wedstrijd beginnen en deed dat met o.a. een 180’er in de derde beurt. Met een 14-darter wist Smith zijn eigen leg te houden. Huybrechts hield een leg later ook in hetzelfde aantal darts zijn leg en zorgde daarmee voor een 1-1 stand. Scorend kwam Huybrechts steeds beter op gang, maar miste 8 pijlen op de dubbel! Dit moet je niet doen tegen Smith, hij maakte er gebruik van en hield via dubbel 4 toch nog zijn eigen leg. Een 14-darter zorgde een leg later ervoor dat de Belg gewoon weer langszij kwam. In de laatste leg voor de pauze produceerde Huybrechts de beste leg van de wedstrijd tot zover, met een 13-darter ging hij pauzeren met een 3-2 voorsprong.

Huybrechts boek mooie overwinning

Na de pauze begon ‘The Hurricane’ met scores van 140-100-140 en verzilverde de break via tops. Smith gooide vervolgens een goede eigen leg en kwam zo in 16 darts terug naar 4-3. Een leg later kreeg Smith het niet voor elkaar om de break ongedaan te maken, Huybrechts kwam met een 70-finish op matchpoint. In leg 9 ging het gelijk op, maar kreeg Huybrechts toch matchdarts. Er werd drie keer gemist, waardoor ‘BullyBoy’ toch de kans kreeg om terug te komen tot 5-4. Ook hij miste driemaal, waardoor Huybrechts via dubbel twee de 6-3 overwinning pakte en een plaats in ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kim Huybrechts: 98,48 / 28,57%
Michael Smith: 90,69 / 30%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *