Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Mervyn King

King verslaat Price en is eerste finalist Masters!

De eerste halve finale van The Masters 2021 ging tussen Gerwyn Price en Mervyn King. Price kende in zijn kwartfinale niet heel veel moeite met Adrian Lewis, terwijl ook King in al zijn voorgande wedstrijden al goed darts liet zien.

Price opent scherp

King mocht de partij beginnen, maar kwam ietwat stroef uit de startblokken. Price begon wel scherp en zorgde met een 14-darter meteen voor de break. Deze break wist Price te verzilveren met een 104 finish in 15 darts. King zou na de derde leg wel op het scorebord staan, want met een 14-darter kwam hij terug tot 2-1. King leek ook op weg om terug te breken, ware het niet dat Price met een knappe 116 finish op 3-1 kwam. King speelde een prima vijfde leg, kwam door een 13-darter op 3-2 en beide mannen gingen pauzeren.

Price behoudt voorsprong

Na de eerste sessie waren allebei de spelers nog perfect op de dubbels. Dit veranderde echter snel na leg 6, want na veel missers, vooral van Price, ging de leg met een 16-darter naar King. Price herstelde zich meteen en brak terug met een 11-darter, waarna hij zijn eigen leg behield met een 110 finish in 15 darts. Ook leg 9 en 10 gingen met de pijlen mee. Beide spelers gooiden een 14-darter om vervolgens met een 6-4 tussenstand, in het voordeel van Price, de onderbreking in te gaan.

Rommelige sessie prooi voor King

De derde sessie werd begonnen door King, die zijn leg wist te houden met een 15-darter. King kreeg alle ruimte van Price, want in de leg van Price kreeg King 6 beurten de tijd. Dit was voldoende voor King en met een 17-darter zorgde hij voor een gelijke stand: 6-6. Ook leg 13 ging naar ‘The King’. Price stond op 20 te wachten, terwijl King met een 112 finish toesloeg en voor het eerst op voorsprong kwam. Na een zeer matige leg van beide heren, kwam Price met een 23-darter terug tot 7-7. Deze rommelige derde sessie werd afgesloten met een 16-darter van King, die de onderbreking in ging met een 8-7 voorsprong.

King ijzersterk in eigen legs

Price begon de vierde sessie goed en kwam met een 11-darter terug tot 8-8. Ook King opende scherp en kwam met een 13-darter weer op voorsprong. King hoefde alleen zijn eigen legs te behouden voor een plek in de finale en de Engelsman leek ook niet heel veel energie in de achttiende leg van Price te steken. Met een 13-darter ging de leg dan ook naar ‘The Iceman’. In zijn eigen legs daarentegen, was King messcherp. Ondanks een 180 score voor Price gooide King een hele knappe 121 finish om op een 10-9 voorsprong te komen. Ook Price speelde een sterke leg en met een 13-darter moest een laatste leg uitkomst bieden. Ook in deze laatste leg liet King zien over stalen zenuwen te beschikken. Met Price op 100 gooide King een 127 finish om zich te plaatsen voor de finale van The Masters 2021!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Mervyn King: 96,87 / 45,45%
Gerwyn Price: 99,46 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *