Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Mervyn King

King, Wade, Aspinall en Chisnall naar kwartfinales

Zaterdag wordt de tweede ronde van The Masters afgewerkt. In de middagsessie kwamen o.a. Rob Cross, James Wade en Dave Chisnall in actie. Lees hier meer.

Rob Cross vs Mervyn King

Rob Cross mocht dag twee van The Masters beginnen tegen Mervyn King. Beide heren begon matig aan de partij, er werden veel dubbels gemist. Uiteindelijk wist King via dubbel 10 te breaken en verzilverde de break met een 15-darter. In de derde leg produceerde King zijn tweede 180’er en brak voor de tweede keer dankzij een knappe 121-finish. Deze break werd ook verzilverd, met een 104-finish werd het 4-0. In de laatste leg voor de pauze gooide ‘The King’ zijn derde maximale score en ging dankzij een 14-darter pauzeren met een 5-0 tussenstand.

Na een korte pauze miste King twee pijlen op de dubbel, waardoor Cross via dubbel 19 terugbrak en op het scorebord kwam. Toch brak een leg later King meteen terug met zijn derde 100+ finish, het werd 6-1. Hij verzilverde de break wel, met een 13-darter kwam King 7-1 voor. In leg 9 miste Cross twee pijlen op de dubbel 4 om zijn eigen leg te houden, waarna King voor de vijfde break zorgde. In de laatste leg voor de pauze miste King een 126-finish op dubbel 6, Cross profiteerde en brak met een 80-finish terug naar 8-2.

Na de laatste pauze wist ‘Voltage’ voor het eerst de break te verzilveren en kwam daarmee terug tot 8-3. King bleef koel en gooide een 16-darter om op matchpoint te komen. In leg 13 miste Cross een 161-finish op de bull om in de wedstrijd te blijven, maar mocht terug komen om via dubbel 4 er 9-4 van te maken. Een leg later stond King na 12 darts op tops, maar verrassend genoeg drie matchdarts. Cross stapte in en brak in 15 darts terug naar 9-5. Dit keer wist Cross de break niet te verzilveren, met een 86-finish won King met 10-5 en zien we hem terug in de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mervyn King: 101,64 / 43,48%
Rob Cross: 94,05 / 29,41%

James Wade vs Chris Dobey

In de eerste sessie van de tweede wedstrijd vandaag wist James Wade een goede indruk achter te laten. Scorend is hij sterk en hij benutte ook zijn kansen. Met een gemiddelde van net geen 100 kwam hij in zijn eigen legs niet in gevaar. Chris Dobey kon twee legs mee. In de eerste leg moest hij een 12-darter toestaan, maar in de tweede leg wist hij zijn eigen leg in vijf beurten af te ronden. Daarna kon Chris Dobey het scorend niet meer bijbenen, in de vierde leg had hij een 100-finish nodig om zijn leg te houden, dit gooide hij niet en zo kon Wade breaken, deze break gaf Wade ook niet meer weg. Hij won de eerste sessie met 4-1.

In de tweede sessie wist Chris Dobey niet genoeg druk op James Wade te zetten. James Wade kwam bijna niet in de problemen in de eigen leg. In de zevende leg miste Wade wel drie pijlen om zijn leg te houden, omdat Dobey er ook drie miste, werd dit niet afgestraft. Een leg later was Dobey zelf niet in vijf beurten uit, Wade wist dit af te straffen met een 76-finish. Wade hield vervolgens ook zijn eigen leg en Dobey zal dus nog drie keer moeten breaken om deze wedstrijd nog te winnen.

Dobey had een 7-3 achterstand en dan mocht Wade ook nog eens beginnen aan de derde sessie. Chris Dobey wist in de laatste sessie ook niet heel ver te komen. Wade kon de elfde leg houden met en wist ook nog een keer te breaken met een 11-darter. Wade moest nog wel een leg toestaan omdat hij een matchdart miste. Een leg later wist hij de wedstrijd toch te pakken. De derde matchdart ging erin en zo won Wade de wedstrijd vrij eenvoudig met 10-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 97.64 / 42.86%
Chris Dobey: 94.61 / 22.22%

Nathan Aspinall vs Mensur Suljovic

In de partij tussen Nathan Aspinall en Mensur Suljovic leek Mensur Suljovic gemakkelijk afstand te kunnen nemen, met een 117-finish voor de eerste leg en een 84-finish voor een break, een 12-darter en de tweede leg leek er niets aan de hand voor Suljovic. Ook in de derde leg leek er niets aan de hand voor Suljovic. Terwijl Suljovic voor 68 gaat klaarstaan, staat Aspinall nog op 198. Toch mocht Aspinall terugbreken, hij profiteerde van vijf missers van Suljovic. Aspinall hield vervolgens ook zijn eigen leg. Suljovic won de sessie nog wel, met een 156-finish wint hij zijn eigen sessie, maar hij had al veel verder voor kunnen staan.

Mensur Suljovic wist Nathan Aspinall niet opnieuw van zich af te zetten. In de achtste leg stond Suljovic na een 177-visit te wachten op D16, maar Nathan Aspinall wist 115 voor zijn neus uit te gooien. Suljovic maakte zelf ook geen fouten en wist zijn eigen legs te houden. Aspinall wist de sessie nog af te sluiten met een 103-finish en een 12-darter. Dit was al de vierde 100+ finish van de wedstrijd. De spelers gingen de tweede break in met een 5-5 stand en zij deden weinig van elkaar onder.

In de derde sessie krabbelde de wedstrijd op hoog niveau door. De eigen legs kwamen niet echt in gevaar en zo gingen we naar een spannend eind toe. Nathan Aspinall kreeg elfde leg een pijltje op de bull om te breaken. De kans van Suljovic in de veertiende leg was groter, hij miste twee pijlen op zijn D14 en wist zo de marge niet te nemen. De beslissing van de wedstrijd leek gemaakt in de zestiende leg van de wedstrijd. Aspinall kreeg één pijl om zijn eigen leg te redden vanaf 130, hij miste en Suljovic brak zo naar 9-7 en stond zo op matchpoint. Deze leg begon Suljovic ook met een 180’er, hij kreeg twee matchdarts maar hij mistte. Aspinall brak weer terug en verzilverde de break ook overtuigend voor een last-leg decider. Nathan Aspinall kreeg in deze leg een matchdart vanaf 117, vervolgens miste Suljovic drie nieuwe matchdarts. Aspinall wist nu wel te profiteren en de zevende matchdart van de wedstrijd ging wel raak. Suljovic miste dubbels op momenten wanneer hij afstand kon nemen en dit kostte hem de wedstrijd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 92.57 / 40.91%
Mensur Suljovic: 95.35 / 32.14%

Dave Chisnall vs Daryl Gurney

De middag werd afgesloten met een interessante partij tussen Dave Chisnall en Dave Chisnall, beide spelers zien nog kansen om in de Premier League te komen. Het was Chisnall die als beste speler begon aan de wedstrijd, hij hield zijn eigen leg in 16 darts en brak in 13 darts naar 2-0. De break werd vervolgens verzilverd voor een 3-0 voorsprong. Gurney hield in de vierde leg wel zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. De laatste leg voor de pauze ging ook naar de Noord-Ier, met een fantastische 146-finish brak hij terug naar 3-2.

Na een korte onderbreking bracht Gurney de stand op 3-3 door dubbel 6 te gooien. Vanaf dat moment begon Chisnall de triples weer beter te vinden. Met een 13-darter hield hij zijn eigen leg en brak Gurney voor de tweede keer door dubbel 15 te gooien. In leg 9 miste Gurney drie pijlen op de dubbel om terug te breaken, waardoor ‘Chizzy’ met een 76-finish op een 6-3 voorsprong kwam. In de laatste leg voor de tweede pauze stond Chisnall na 9 darts op dubbel 10, maar kreeg de dubbel er niet in. Er werden 5 dubbels gemist, waardoor Gurney terug kwam tot 6-4.

Na de laatste pauze ging Chisnall verder met waar hij gebleven was, goed scoren. Met een 14-darter hield Chisnall zijn eigen leg. Gurney antwoordde goed door ook zijn eigen leg te houden met een 17-darter voor 7-5. Gurney bleef goed doorgooien en zorgde met een 170-finish ervoor dat het 7-6 werd. Toch wist hij de break niet te verzilveren, met een 13-darter maakte Chisnall de break meteen ongedaan. Opnieuw miste Chisnall enorm veel dubbels in zijn eigen leg, dit keer negen in totaal. ‘Superchin’ profiteerde en brak opnieuw terug naar 8-7. In leg 16 verzilverde Gurney de break wel, met een 15-darter werd het 8-8. Met een belangrijke 80-finish hield Chisnall zijn eigen leg en kwam als eerste op matchpoint. In 18 produceerde Gurney twee 180’ers en maakte er met een 12-darter 9-9 van. Gurney begon de beslissende leg met een 180’er, maar het bleek niet genoeg te zijn. Met een 74-finish wist Chisnall met 10-9 te winnen, terwijl Gurney stond te wachten op dubbel 12.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 97,81 / 33,33%
Daryl Gurney: 96,19 / 34,62%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *