Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mervyn King

King witwast niet, maar wint wel

Mervyn King heeft in de kwartfinale van The Masters overtuigend gewonnen van Nathan Aspinall. Na zeven legs stond hij op een gemiddelde van 107. King kwam 9-0 voor, maar won uiteindelijk met 10-3.

In de eerste kwartfinale van de Masters 2021 kwamen Aspinall en King in actie. King maakte de laatste tijd veel indruk en was de afgelopen tijd al een stuk beter aan het spelen. Hij won dit toernooi al van de Premier league winnaar Durrant en van een wereldkampioen Rob Cross. Nathan Aspinall overleefde vijf matchdarts en won met 10-9 van Mensur Suljovic.

King start fenomenaal

King startte de wedstrijd fenomenaal aan de wedstrijd en hij verpletterde Nathan Aspinall compleet. Met een 12-darter, een 13-darter, een 14-darter en twee 15-darters kwam hij op een gemiddelde 108.91. Nathan Aspinall wist in de eerste set geen tegenstand te bieden. Hij mocht in de eerste sessie geen pijltje richting een dubbel gooien en hij ging er dus in de eerste sessie kansloos vanaf. King witwaste Aspinall in de eerste sessie.

King houdt niveau vol

Dit niveau hield King ook vast en dus was het wachten op de eerste leg van Nathan Aspinall. De eerste twee legs rondde Mervyn King zelf af met een 13-darter en een 15-darter. De kans voor Nathan Aspinall kwam in de achtste leg, Aspinall miste hier vier pijlen op de dubbel, waardoor King nu zelfs mocht breaken met een 17-darter. King begon wat minder te spelen maar Aspinall wist het niet af te straffen. Ook de negende leg ging naar King en deze ging ook in slechts 16 darts.

King speelt het zakelijk uit

Tot een witwas kwam het niet. In de tiende leg was het eindelijk zover. De elfde dubbel van de wedstrijd en de vijfde dubbel in deze leg, vloog er uiteindelijk in. Zo dwong Aspinall toch nog een tweede pauze af. In de derde sessie stond Aspinall voor een onmogelijke taak om negen legs achter elkaar te winnen. In de eerste leg begon Aspinall wel goed. Hij kwam tot en met zeven perfecte darts voor een 9-darter, het werd een 11-darter voor de break. Nathan Aspinall mocht deze break nog verzilveren, maar verder liet King het niet komen. Mervyn King won dankzij een fantastische eerste zeven legs met 10-3.

Gemiddeldes / finishpercentages
Mervyn King: 101.66 / 45%
Nathan Aspinall: 95.83 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *