Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kirk Shepherd

Kirk Shepherd slaat meteen toe op UK Q-School

Kirk Shepherd heeft op dag één van UK Q-School meteen toegeslagen. De ‘Q-School Specialist’ won meteen zijn Tour Card terug en zal ook de komende twee jaar weer te bewonderen zijn op het profcircuit.

Hoe verging de dag?

Niet 128, maar 127 spelers begonnen in Milton Keynes aan vier uiterst spannende dagen. Nathan Rafferty was de afwezige: zijn vader is plotseling overleden waardoor hij terugkeerde naar huis. Er kon geen vervanging worden geregeld en zo was Robert Owen de gelukkige die een BYE kreeg. Dat dat zeker geen overbodige luxe was liet ronde één wel zien: het was een bloedbad voor veel grote namen. Scott Mitchell en Jim Williams, vooraf toch aangeduid als grote favorieten, gingen meteen in hun eerste wedstrijd onderuit. Mitchell deed dit tegen Fallon Sherrock (die zelf een ronde later uitgeschakeld werd), Williams droop af tegen Sean Fisher. Ook mannen als Barrie Bates, Richie Burnett, Jamie Lewis en Haupai Puha overleefden de eerste schifting niet.

Voor Danny Baggish, die zich op het nippertje nog wist te plaatsen, was dag één over na ronde twee. Hij moest hier zijn meerdere erkennen in een goed spelende Gavin Carlin. John O’Shea, in de eerste ronde nog overtuigend boven de 100, verloor nu in een laatste leg van Liam Meek. Richard North, Alan Norris en Kevin Painter, ervaren mannen die weer terug willen op de tour, kwam ook niet verder dan één overwinning.

Toch waren er ook grote namen die wel verder kwamen. Robert Thornton haalde zo de laatste 16, dezelfde ronde waar ook Andrew Gilding ten onder ging. Voor Gavin Carlin was de kwartfinale de laatste ronde: de Noord-Ier stond de hele dag prima te spelen maar moest toch zijn meerdere erkennen in Jon Worsley.

Finale

Kirk Shepherd en Q-School is al jaren een goede combinatie. De Engelsman raakt om de twee jaar zijn Tour Card kwijt, maar bijna elke keer wint hij hem direct weer terug. Op dag één stond hij ook nu weer in de finale. Met Jack Main trof hij daarin een jonge landgenoot. De ervaring van Shepherd was meteen doorslaggevend. Hij pakte een snelle 3-0 voorsprong, waarna hij Main nog maar één legje gunde. Met 6-1 was het een feit: Shepherd keert meteen terug op het profcircuit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kirk Shepherd: 91,7 / 50%
Jack Main: 86,1 / 14%

Uitslagen

Kwartfinales
Kirk Shepherd 6-1 Chas Barstow
Martin Lukeman 6-1 Martin Heneghan
Jack Main 6-4 Lee Evans
Jon Worsley 6-1 Gavin Carlin

Halve Finales
Kirk Shepherd 6-5 Martin Lukeman
Jack Main 6-4 Jon Worsley

Finale
Kirk Shepherd 6-1 Jack Main

Order of Merit

 1. Jack Main 5
 2. Martin Lukeman 4
 3. Jon Worsley 4
 4. Lee Evans 3
 5. Gavin Carlin 3
 6. Chas Bastow 3
 7. Martin Henneghan 3
 8. Jason Askew 2
 9. Alan Soutar 2
 10. Sean Fisher 2
 11. Matt Jackson 2
 12. Brett Claydon 2
 13. Robert Thornton 2
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *