Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Christian Kist en Michael Stoeten - Dutch Open 2023

Kist en Stoeten sterkste herenkoppel op Dutch Open

Christian Kist en Michael Stoeten vormden het sterkste duo in de finale van het Dutch Open-koppeltoernooi. De Nederlanders versloegen in Assen hun landgenoten Jelle Klaasen en Chris Landman met 5-4.

Kist en Stoeten kenden een aangename start in de partij, die volgens een 701-format werd gespeeld. De twee stonden al snel 2-0 voor. Klaasen en Landman knokten zich echter terug doordat Landman met een 130-finish ook een leg wist te pakken en zo de schade kon beperken. Met een 111-finish breidde Kist het verschil weer uit naar twee legs.

Nadat Klaasen een eigen leg veiligstelde, verzaakten zowel Stoeten, Landman als Kist een dubbel te raken, waarna Klaasen wel zijn kans benutte om de tussenstand weer gelijk te trekken; 3-3. Landman bracht zijn duo kort daarop naar een voorsprong van 4-3 en daarmee op matchpoint. Het feest was echter nog niet zomaar gedaan, want Stoeten wist via dubbel één een beslissende leg af te dwingen. Nadat Jelle Klaasen én Chris Landman al wedstrijdpijlen miste, trok Stoeten de partij met een break over de streep. Met 5-4 gaan hij en Christian Kist er met de titel vandoor.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Landman/Klaasen: 80.77 / 33%
Kist/Stoeten: 78.82 / 26%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *