Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Klaasen blijft in de race voor titelverdediging, ook Van Peer door

Jelle Klaasen maakt nog steeds kans op het verdedigen van zijn titel op de Dutch Open. Andy Baetens, Arjan Konterman en Berry van Peer vergezellen hem in de halve finales.

Jelle Klaasen vs Wesley Plaisier

Titelverdediger Jelle Klaasen blijft het geweldig doen in Assen: de koppelfinale werd maar nipt verloren, waarna hij een paar uur later terug het podium op kwam voor zijn kwartfinale tegen Wesley Plaisier. ‘The Cobra’ werd in de eerste legs scorend echter weggeblazen door zijn tegenstander. Plaisier begon met een 14-darter, waarna hij zich een leg later na tien pijlen op tops stond. Acht missers op de dubbels later gaf hij toch de leg weg aan Klaasen. Door twee legs later weer zeven pijlen op de buitenste ring te missen gaf hij Klaasen weer een cadeautje. De winnaar van vorig jaar pakte dit maar al te graag uit: na een 15-darter van Plaisier gooide Klaasen twee 17-darters, waardoor een plek in de halve finale binnen was (5-2).

Gemiddeldes/Dubbelpercentage
Jelle Klaasen: 81.65 / 29%
Wesley Plaisier: 81.34 / 13%

Andy Baetens vs Dennie Olde Kalter

Op Q-School liep Andy Baetens maar net een tourkaart mis, maar deze week kreeg de Belg op de Dutch Open de kans om deze kater weg te spoelen. Met Dennie Olde Kalter kreeg hij echter een tegenstander die het weekend ook sterk stond te spelen. Na een 16-darter van Baetens was het de Nederlander die met legs in 15, 15 en 16 pijlen de 3-1 voorsprong greep. Baetens haakte aan, waarna hij profiteerde van zeven missers op de dubbels van Olde Kalter. ‘The Beast’ was los en met legs in 15 en 14 pijlen maakte hij het sterk af: een 5-3 overwinning voor onze zuiderbuur.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage
Andy Baetens: 90.24 / 42%
Dennie Olde Kalter: 85.28 / 27%

Aaron Turner vs Arjan Konterman

Met zeven spelers was de Benelux goed vertegenwoordigd in de kwartfinales van de Dutch Open. Arjan Konterman nam het in de derde kwartfinale op tegen de enige speler uit het Verenigd Koninkrijk: Aaron Turner. Met een 14-darter startte Konterman sterk, maar het niveau zakte daarna snel weg. Turner kon echter geen enkele druk zetten, waardoor legs in 21, 22 en 18 pijlen genoeg waren om op 4-0 te komen. De Engelsman probeerde het publiek erbij te betrekken en dat lukte: hij brak Konterman, waarna een 180 het publiek al helemaal op de banken kreeg. Verder dan dit kwam ‘Azza’ echter niet. Met een 16-darter greep Konterman leg zeven, waardoor de zege een feit was (5-2).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Aaron Turner: 67.31 / 33%
Arjan Konterman: 76.96 / 31%

Berry van Peer vs Joey ten Berge

Berry van Peer en Joey ten Berge mochten de kwartfinales afsluiten. Ten Berge wist op vrijdag al de halve finale te halen bij de koppels en dat hoopte hij nu weer te doen. Met legs in 20 en 19 pijlen greep Van Peer echter snel de leiding. Nog een 20-darter volgde, waarna Ten Berge met een 19-darter op het bord kwam. De laatste drie legs ging het niveau omhoog: een 16-darter van Van Peer werd gevolgd door een 15-darter van Ten Berge. Een 14-darter leverde ‘Bionic’ Van Peer daarna de zege op: 5-2.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Berry van Peer: 87.00 / 36%
Joey ten Berge: 77.69 / 25%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *