Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jelle Klaasen

Klaasen haalt kwartfinale: Olde Kalter in spannende partij geklopt

Jelle Klaasen blijft nog in de race om voor de tweede keer de wereldtitel te veroveren op Lakeside. In een enorm spannende wedstrijd was hij uiteindelijk te sterk voor Dennie Olde Kalter: 3-2.

Met Wesley Plaisier en Chris Landman verzekerden zich al twee Nederlanders zich van een plek in de kwartfinales bij de mannen, een derde naam zou hier vanavond bijkomen. Jelle Klaasen en Dennie Olde Kalter mochten tegen elkaar gaan uitmaken wie op vrijdag terug mocht keren. Met een 19-darter was de start voor ‘The Cobra’, maar daarna ging hij meermaals de fout in. De dubbels vielen niet meer, waardoor Olde Kalter drie legs op rij kon winnen. Met een 19-darter greep de man uit Hengelo ook de eerste leg van set twee, maar daarna schoot Klaasen wel wakker. Met legs in 11, 15 en nog eens 15 pijlen herstelde hij zich sterk, waardoor de stand in sets op 1-1 kwam.

Het momentum lag volledig bij de voormalig wereldkampioen: met nog een 15-darter kwam hij ook goed uit de onderbreking. Na twee missers op de dubbels van Klaasen veranderde de partij echter toch weer: Olde Kalter gooide 82 uit, waarna hij een leg later een 101-finish voor de break vond. Door zijn eigen leg in 18 pijlen te houden greep hij de set. Scorend bleef Klaasen echter de baas. ‘The Cobra’ vond twee legs op rij met zijn eerste pijl de dubbel, waardoor hij nu Olde Kalter wel achter zich kon laten. Het leverde hem setwinst op, waardoor een beslissende set nodig was. Wat volgde was een achtbaan: met finishes van 65 en 106 leek Olde Kalter een voorschot op de zege te nemen, maar met een fabuleuze 134-finish liet Klaasen zien dat het nog beter kon. Er kwam een beslissende leg, waarin beide mannen twee pijlen op tops misten. Klaasen was de enige die het nog een keer mocht proberen: dubbel 20 werd nu wel gevonden, waarna hij ontplofte van blijheid.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jelle Klaasen: 93.29 / 28,21%
Dennie Olde Kalter: 84.22 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *