Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Klaasen in beslissende leg onderuit tegen Gurney

Zondagmiddag nam Jelle Klaasen in de kwartfinales van de UK Open het op tegen Darryl Gurney. Klaasen, die sinds 2016 weer voor het eerst weer in een kwartfinale stond van een major, liet dit weekend al zien zijn vorm weer gevonden te hebben. Gurney speelde tot op heden niet zijn beste spel en overleefde zelfs in twee rondes matchdarts maar kon net als in 2017 weer de halve finale behalen.

Gurney had de bull gewonnen en mocht de wedstrijd beginnen. Dat deed hij prima met direct een 180 om vervolgens zonder dreiging van Klaasen in 13 darts de eerste leg te pakken. Gurney miste een dart voor de break en zag Klaasen in 17 darts de 1-1 maken. Klaasen zette met zijn eerste 180 direct de druk op “Superchin” en brak hem met een knappe 100 finish in 14 darts om zo 2-1 voor te komen. Klaasen bleef sterk gooien en met een o.a. 177 & 180 verzilverde hij de break in 11 darts voor de 3-1.  Gurney pakte met o.a. zijn tweede 180 onbedreigd de vijfde leg om zo voor de eerste pauze terug te komen tot 2-3.

Gurney kwam goed uit de pauze maar miste een 12 darter waarop Klaasen de leg toch behield in 14 darts. Gurney begon wederom met een 180 maar zag een 12 darter op de bull mis gaan. Er was geen druk van Klaasen waarop Gurney zelfs de ruimte had om 25 kapot te gooien op dubbel 11 om vervolgens toch de leg te pakken in 17 darts. Klaasen kwam onder druk te staan en zag Gurney 112 missen op dubbel 16 waarop “The Cobra” met een knappe 108 finish toch zijn leg kon behouden en zo 5-3 voor kwam. beide spelers behielden vervolgens zonder problemen hun eigen leg waardoor Klaasen, die nog maar drie darts op een dubbel gemist had, met een 6-4 voorsprong de tweede pauze in ging.

Gurney kwam zwak uit de pauze en zag Klaasen weg lopen, Klaasen kreeg alle kansen om de leg te pakken maar vier darts op een dubbel waren niet besteed aan de man uit Goor waarop Gurney met een knappe 113 finish zijn leg toch wist te behouden. de gemiste dubbels zaten schijnbaar nog in het hoofd van de Nederlander want een zwakke leg gaf Gurney de kans om in 17 darts de break te forceren om zo terug te komen tot 6-6. Het momentum lag nu duidelijk bij de Noord-Ier die eenvoudig in 17 darts om zo 7-6 voor te komen. Beide spelers gooiden in de 13e leg een 180 maar Klaasen was de man die het eerst de kans op de dubbel kreeg en die ook pakte en zo in 11 darts de stand weer gelijk maakte. Nu was het Klaasen die de kans kreeg te breken maar hij miste drie darts op de dubbel waarop Gurney alsnog zijn leg kon behouden voor de 8-7.  Klaasen maakte weer gelijk met een 90 finish op de bull. De volgende leg liep Gurney weg bij Klaasen die daarop eenvoudig in 15 darts op matchpoint kwam. Klaasen moest nu de laatste twee legs winnen en begon prima met een 177 score en behield zijn leg in 13 darts om zo een beslissende leg af te dwingen. Gurney mocht de laatste en beslissende leg beginnen en deed dat perfect met vijf trebbles 20. Klaasen kon niet mee komen in dit geweld en zag Gurney na drie beurten op 76 staan. Gurney kon zich vijf gemiste matchdarts veroorloven om met zijn zesde pijl de dubbel alsnog te raken en zo de halve finale te behalen met een 10-9 overwinning.

Gemiddeldes/finishpercentages
Klaasen: 94,62 / 42,86% (9/21)
Gurney: 95,26 / 37,04% (10/27)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *