Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Klaasen keert terug op Euro Tour, Bellmont weer succesvol

Dit weekend staan er 8 Euro Tour kwalificatietoernooien op het programma in Hildesheim voor spelers zonder tourkaart. Vrijdag stonden de eerste twee kwalificatietoernooien op het programma, met succes voor Jelle Klaasen. Lees hier meer.

European Darts Open

Rond 12:00 uur Nederlandse tijd begon het eerste kwalificatietoernooi van het weekend, met in totaal 51 spelers aan de oche. In totaal streden 23 Nederlanders om één van de tickets te pakken, maar uiteindelijk waren het twee spelers uit Engeland die succes kenden; Darren Penhall en Scott Williams.

Penhall mag in mei zijn Euro Tour debuut gaan maken na overwinningen op Patrick van den Boogaard (5-3), Jurjen van der Velde (5-0), Scott Marsh (5-1) en Stefan Bellmont (5-4) in de finaleronde. Williams, die dit jaar al goede resultaten boekte op de Pro Tour als Challenge Tour-speler, mag nu ook zijn dartkunsten laten zien op de Euro Tour. Dit deed hij ten koste van Robbie Knops (5-2), Christian Kist (5-4), Thibault Tricole (5-4) en Davy Proosten (5-4).

Kwartfinales:
Darren Penhall 5-1 Scott Marsh
Stefan Bellmont 5-2 Wesley Plaisier
Davy Proosten 5-1 Ronny Huybrechts
Scott Williams 5-4 Thibault Tricole

Finalerondes:
Darren Penhall 5-4 Stefan Bellmont
Scott Williams 5-4 Davy Proosten

European Darts Grand Prix

Rond klokslag 15:00 uur begon het tweede kwalificatietoernooi van de dag, dit keer met 53 spelers. Dit keer kenden de Nederlanders meer succes. Maar liefst 5 Nederlanders bereikten de kwartfinales, waarvan er uiteindelijk drie in finaleronde belandden; Ryan de Vreede, Jelle Klaasen en Christian Kist. De laatste speler die zich bij de Nederlanders voegde was Stefan Bellmont, die opnieuw voor een ticket op een Euro Tour mocht gooien.

Klaasen produceerde in de finaleronde zijn beste partij van de dag, met een gemiddelde van 104,38 wist ‘The Cobra’ met 5-0 van Ryan de Vreede te winnen. Zo zullen we Klaasen eind mei in actie zien in Stuttgart. Diogo Portela (5-4), Chris Landman (5-1), Darren Penhall (5-4) en Danny van Trijp (5-1) kwamen ook allemaal tekort tegen Klaasen. Aan de andere kant van het speelschema kwalificeerde Stefan Bellmont zich voor de tweede keer dit jaar. Hij versloeg op weg naar kwalificatie Scott Marsh (5-3), Michael Stoeten (5-1), Wesley Plaisier (5-1), Kevin Blomme (5-2) en Christian Kist met 5-2 in de finaleronde.

Kwartfinales:
Ryan de Vreede 5-2 Owen Roelofs
Jelle Klaasen 5-1 Danny van Trijp
Christian Kist 5-2 Ryan O’Connor
Stefan Bellmont 5-2 Kevin Blomme

Finalerondes:
Jelle Klaasen 5-0 Ryan de Vreede
Stefan Bellmont 5-2 Christian Kist

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *