Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Klaasen krijgt Belgen stil: Schweyen wordt verslagen

Jelle Klaasen heeft zijn uitstekende reeks op de European Tour dit jaar voortgezet. ‘The Cobra’ versloeg in Wieze de Belg François Schweyen: 6-4.

Twee European Tour-toernooien gespeeld, twee keer zijn eerste partij begonnen: Jelle Klaasen mag dan geen tourkaart meer hebben, maar succes boekt hij nog steeds af en toe. Bij zijn derde optreden op het Europese circuit trad hij aan tegen François Schweyen, die het thuispubliek achter hem had. De Belg maakte zijn debuut, iets waar Klaasen zijn voordeel uit moest halen. Met een 20-darter won hij ook de eerste leg, maar Schweyen liet met een 77-finish op de bull zien dat hij zeker kan darten.

De Belg moest constant in de achtervolging, maar doordat hij briljant was op de dubbels bleef hij aan Klaasen vastplakken. Een 14-darter van de Nederlander werd gecounterd door een 17-darter van de Belg, waarna beide mannen nog een keer hun eigen leg hielden. In de achtste leg leek het verschil te worden gemaakt: met een 70-finish voor een 15-darter vond Klaasen de break, waarna hij in zijn eigen leg na 12 pijlen op 100 stond. Negen pijlen later was hij echter nog niet uit, waardoor Schweyen terugbrak. Meer zat er uiteindelijk toch niet in voor de Belg: met een 102-finish voor een 12-darter herstelde Klaasen zich sterk. Dave Chisnall wacht op de zaterdag.

Jelle Klaasen: 92.5 / 35.3%
François Schweyen: 90.91 / 80%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *