Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jelle Klaasen - Czech Darts Open 2023

Klaasen naar Euro Tour Hildesheim, Mitchell debuteert in Hongarije

Afgelopen zondagmiddag werden er in Hildesheim de laatste twee Euro Tour Qualifiers, voor spelers zonder tourkaart, van het jaar afgewerkt. Er was succes voor één Nederlander, één Schot en twee Engelsen. Lees hier meer.

Zondagochtend werd er begonnen met een kwalificatietoernooi voor de Hungarian Darts Trophy. Dit betekende dat alle Duitsers nu ook mee mochten doen, aangezien de Host Nation Qualifier (in augustus) alleen voor de Hongaren bedoeld is. Een totaal van 89 spelers begonnen de qualifier, waarbij uiteindelijk Andy Boulton en Scott Mitchell zich kwalificeerden. Voor Boulton wordt het alweer zijn vijf Euro Tour van het jaar. Op weg naar kwalificatie was de Schot te sterk voor o.a. Darryl Pilgrim (5-4) en Christian Kist (5-2). Voor Mitchell wordt het zijn allereerste Euro Tour, ondanks dat hij twee jaar in het bezit is geweest van een tourkaart. De Engelsman versloeg Thibault Tricole (5-2) en Mats Gies (5-1) in de laatste twee partijen om zich te verzekeren van deelname aan de Euro Tour in Hongarije.

Later op de middag werd het kwalificatietoernooi voor de laatste Euro Tour van 2023 gespeeld, het German Darts Championship. Het waren Darryl Pilgrim en Jelle Klaasen die hun weekend succesvol afsloten. Voor Pilgrim was het zijn tweede Euro Tour-kwalificatie van het weekend. Hij versloeg Mats Gies en Stefan Bellmont in de laatste twee rondes met 5-3. Klaasen kwalificeerde zich voor zijn derde Euro Tour van het jaar, wat ten koste ging van o.a. Christian Kist (5-1), Scott Mitchell (5-4) en Thibault Tricole (5-3).

Uitslagen

Qualifier – Hungarian Darts Trophy
Kwartfinales
Andy Boulton 5-2 Ole Holtkamp
Christian Kist 5-3 Jelle Klaasen
Scott Mitchell 5-3 Thibault Tricole
Mats Gies 5-3 Patrick Tringler

Finaleronde
Andy Boulton 5-2 Christian Kist
Scott Mitchell 5-1 Mats Gies

Qualifier – German Darts Championship
Kwartfinales
Stefan Bellmont 5-1 Berry van Peer
Darryl Pilgrim 5-3 Mats Gies
Jelle Klaasen 5-4 Scott Mitchell
Thibault Tricole 5-3 Wim Dierckx

Finaleronde
Darryl Pilgrim 5-3 Stefan Bellmont
Jelle Klaasen 5-3 Thibault Tricole

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *