Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Klaasen treft Barilli in finale Dutch Open 2022

Jelle Klaasen heeft de finale op de Dutch Open bereikt. In een halve finale van hoog niveau versloeg hij Thibault Tricole. Mark Barilli versloeg in de andere halve finale Ivo Leeksma.

Mark Barilli vs Ivo Leeksma

Een enigszins verrassende eerste halve finale: de Schot Mark Barilli tegen Ivo Leeksma. Barilli stond al meerdere keren op Lakeside en zal deze ervaring meenemen naar het podium. Toch was het de Nederlander Leeksma die veel sterker uit de startblokken kwam. Goed was het allerminst: met een 21-darter hield hij zijn eigen leg. Door de Schot daarna meteen te breken in 19 pijlen kwam hij meteen in een goede positie in de eerste set. Nog een 19-darter later was deze ook binnen.

Barilli moest aan de bak. Met een 19-darter liet hij zien zeker aanwezig te zijn. Het niveau ging omhoog: Leeksma volgde met een 14-darter, waarna Barilli een 13-darter gooide. De Schot gaf Leeksma nog een kans door meerdere setdarts te missen, maar toch won hij de set met een 19-darter in de beslissende leg. Leeksma mocht deze beginnen en deed dat prima met een 17-darter, maar daarna ging het helemaal mis. Vier pijlen om te breken werden gemist door de Nederlander, waarna hij in zijn eigen leg nog drie miste. Barilli profiteerde optimaal met twee 21-darters. De Schot kreeg daarna drie matchdarts, maar door de druk van een 180 van Leeksma werden deze gemist. Er kwam zo alsnog een allesbeslissende leg, maar het werd geen Nederlands feestje. Een 17-darter van Barilli was genoeg.

Jelle Klaasen vs Thibault Tricole

Jelle Klaasen tegen Thibault Tricole was op voorhand een duel om van te smullen. De Fransman blaakt van het vertrouwen en dat was te zien in de eerste set: met finishes van 114, 138 en 135 snelde hij naar een 3-0 setwinst. Net als Barilli in de eerste partij kon Klaasen nu vol aan de bak. Hij hield zijn eigen leg, waarna een break hem nog wat meer vertrouwen bezorgde. Tricole brak echter meteen terug. De Fransman moest in zijn eigen leg toezien hoe Klaasen meerdere kansen kreeg om de set te winnen, maar door missers van ‘The Cobra’ werd het hier toch 2-2. Vanaf 76 kreeg ‘The French Touch’ in de vijfde leg van deze set twee matchdarts, maar nadat hij die miste sloeg Klaasen keihard toe met een sterke finish van 80.

Een derde set was nodig: Tricole treurde echter niet en gooide meteen een 12-darter. Klaasen kon het nog een pijl beter met een 11-darter. De spanning nam toe, het niveau ook. Klaasen strafte alles af: Tricole miste één pijl op tops, waarna de Nederlander 70 uitgooide. Tricole kwam deze klap niet meer te boven: met een 14-darter maakte Klaasen het vakkundig af. Het publiek kreeg zo een zo gewenste Nederlandse finalist.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *