Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Klaasen verliest nipt van Cross in Stuttgart

Jelle Klaasen moet het bij één overwinning houden bij zijn terugkeer op de European Tour. In Stuttgart was Rob Cross met 6-5 te sterk.

Na een sterke rentree op de European Tour, Callan Rydz werd met 6-4 verslagen, mocht Jelle Klaasen het vandaag op gaan nemen tegen Rob Cross. De Nederlander leek vooraf zeker niet kansloos, mocht hij het spel van de vrijdagavond mee hebben genomen. Toch was het begin voor Cross: met legs in 14 en 21 pijlen werd het snel 2-0. Met een 17-darter brak Klaasen terug, maar doordat ‘The Cobra’ in zijn eigen leg twee pijlen op de dubbels miste kwam de stand op 3-1.

Met legs in 14 en 15 (met 120-finish) sloeg Klaasen nu wel terug. Cross reageerde met een 16-darter, waarna Klaasen de stand op 4-4 bracht met een 15-darter. De Nederlander kon in de legs van Cross te weinig druk zetten, terwijl hij in zijn eigen legs juist wel erg goed speelde. Na een 18-darter van ‘Voltage’ en een 11-darter van Klaasen kwam er zo een beslissende leg. Cross wist met een 180 snel een voorsprong te nemen, waarna hij de leg in 14 pijlen uitgooide. Een nipte nederlaag van Klaasen, die wel op de weg terug lijkt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 86.62 / 37.5%
Jelle Klaasen: 91.31 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *