Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Kleermaker, Aalfs, De Graaf en Ruiter pakken NDB titels in Grubbenvorst

Afgelopen middag werd de NDB Rankings bij de senioren weer herstart. Lees hier meer over de winnaars van de Heren A, Heren B, Dames en Paradarters.

Heren A
Bij de heren A waren het Martijn Kleermaker en Nick Crouwel die de finale haalden. De nummer 1 geplaatste Kleermaker deed dit met overwinningen op Frank Boots (4-0), Rowdy Schoremans (4-0), Kay Smeets (4-2), Chris Landman (5-4) en Wouter Vaes (5-1). De Groninger Nick Crouwel wist zijn eerste NDB finale te halen ten koste van Rody Helsdingen (4-1), Dennis van der Ende (4-1), Ryan de Vreede (4-3), Jeffrey Sparidaans (5-4) en Willem Mandigers (5-4). In de finale was het Kleermaker die de eerste set met 3-2 afpakte van Crouwel. In de tweede set pakte Kleermaker met een prachtige 121-finish de set met 3-1 en daarmee ook zijn NDB titel.

Halve finales:
Martijn Kleermaker 5-1 Wouter Vaes
Nick Crouwel 5-4 Willem Mandigers

Finale:
Martijn Kleermaker 2-0 (3-2,3-1) Nick Crouwel

Heren B
De finale van de heren B ging tussen twee spelers die voor het eerst een finale behaalden. Angelo Aalfs en Kai Steernberg bleven het deelnemersveld van 140 achter zich. Steernberg begon goed, want hij pakte de eerste twee legs van de finale. Aalfs kwam vervolgens goed terug tot 2-2. In de vijfde leg miste Aalfs 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 55-finish kwam Steernberg op matchpoint; 3-2. In de zesde leg miste Steernberg 12 matchdarts, met een 58-finish brak Aalfs terug tot 3-3 in legs. In de beslissende leg wist Aalfs een knappe 101-finish te produceren voor de titel!

Halve finales:
Angelo Aalfs: 3-0 Chiel Withagen
Kai Steernberg 3-2 Tom van den Hoogen

Finale:
Angelo Aalfs 4-3 Kai Steernberg

Dames
Bij de dames ging de finale tussen de nummer 1 en nummer 3 geplaatste speelster, oftewel Aileen de Graaf tegen Anita van der Velden. De Graaf bereikte de finale door slechts één leg af te geven. Ze won van Diana van Eekelen (3-1), Shannon Mos (3-0), Kerstin de Vries (4-0), Marjolein Noijens (4-0). Van der Velden bereikte haar derde NDB finale van dit seizoen met overwinningen op Melanie Jongbloed (3-0), Vanessa Zuidema (3-2), Saskia van Zoeren (4-3) en Astrid Trouwborst (4-2). De Graaf maakte meteen in het begin van de wedstrijd het verschil door de eerste 3 legs te pakken. Van der Velden kwam vervolgens nog wel terug tot 3-2, maar met twee goede legs pakte De Graaf een 5-2 overwinning en de titel!

Halve finales:
Aileen de Graaf 4-0 Marjolein Noijens
Anita van der Velden 4-2 Astrid Trouwborst

Finale:
Aileen de Graaf 5-2 Anita van der Velden

Paradarters
Bij de paradarters pakte Cliff Ruiter zijn tweede zege op een rij. Hij versloeg op weg naar de finale in de knockout Kees van Wielink (3-0) en Michelovic van Velzen (3-1). In de finale was wederom Arie van der Rassel de tegenstander. In een spannende finale won Ruiter met 3-2 van de ervaren speler.

Halve finales:
Arie van der Rassel 3-1 Wilco Wassink
Cliff Ruiter 3-1 Michelovic van Velzen

Finale:
Cliff Ruiter 3-2 Arie van der Rassel

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *