Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Martijn Kleermaker

Kleermaker kent weer succes en verslaat Hughes

Nadat 2020 eindigde als een ramp met een positieve coronatest en het missen van het WK, kent Martijn Kleermaker nu wel weer succes. Hij versloeg bij de laatste 64 van de UK Open Jamie Hughes.

Met een knappe 6-5 overwinning op Martin Schindler speelde Martijn Kleermaker zich bij de laatste 64. Met Jamie Hughes trof hij daar een tegenstander die ook wat tegenslagen kende de afgelopen maanden: Yozza moest worden geopereerd aan zijn arm en miste zo de Super Series. Er leken dus zeker wel kansen te liggen. Het grootste gedeelte van de wedstrijd gingen beide mannen gelijk op. Na vijf legs stond Kleermaker 3-2 voor, na onder andere een 11-darter gegooid te hebben. Hughes draaide dit richting de pauze om, waardoor de Engelsman met een 6-4 voorsprong ging rusten.

Kleermaker pakt kansen

Met legs in 19 en 18 pijlen zorgde Kleermaker ervoor dat de stand weer op gelijke hoogte kwam. Het niveau lag niet heel hoog: beide mannen speelden rond de 85 gemiddeld. De mannen hielden hun eigen leg, waarna Kleermaker met een break en de 8-7 voorsprong op een beslissend moment toesloeg. Met een 23-darter, een leg waarin beide mannen meerdere dubbels misten, kwam hij op 9-7 en moest hij de wedstrijd uit gaan spelen. Hughes won nog wel een leg, maar met een sterke 14-darter maakte ‘The Dutch Giant’ het af. Hij werd zo de vijfde Nederlander bij de laatste 32, een prima prestatie.

Martijn Kleermaker: 87.4 / 36%
Jamie Hughes: 84.7 / 27%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *