Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Kleermaker pakt kansen niet: Dobey is te sterk

Martijn Kleermaker heeft zijn geweldige WK van vorig jaar niet kunnen herhalen. Tegen Chris Dobey kreeg hij kansen, maar pakte hij die niet: 3-0.

Zonder al te veel problemen wist Martijn Kleermaker in de eerste ronde te winnen van Xicheng Han, maar in ronde twee zou hij het een stuk lastiger gaan krijgen. Chris Dobey was de tegenstander: de Engelman begon de partij meteen met een 100-finish. Kleermaker haakte aan met een 18-darter, waarna hij de kans kreeg om Dobey te breken. Twee pijlen op de dubbels werden gemist, waarna Dobey 80 uitgooide. Met een 21-darter kwam Kleermaker wel weer langszij, maar toch ging de eerste set naar zijn tegenstander: ‘Hollywood’ gooide een 15-darter. De Engelsman deelde vanuit de pauze meteen weer een klap uit: Kleermaker miste twee pijlen op tops, waarna Dobey 114 uitgooide.

‘The Dutch Giant’ brak meteen terug, maar kreeg daarna weer een klap op de kin. Twee pijlen op dubbel 14 gingen mis, waarna Dobey 86 uitgooide op de bull. Een 17-darter later kwam de stand op 2-0 in sets. Kleermaker moest aan de bak en deed dat ook: met een 15-darter brak hij Dobey meteen in de derde set, waarna hij zijn eigen leg hield in 16 pijlen. Door twee legs later één pijl op tops te missen zag hij Dobey echter terugkomen tot 2-2. In de beslissende leg was het geloof bij Kleermaker verdwenen. Dobey kon rustig naar de finishlijn en vond een 20-darter voor de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Dobey: 86.74 / 47.4%
Martijn Kleermaker: 85.23 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *