Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker uitgeschakeld op Euro Tour

Martijn Kleermaker is er niet in geslaagd de tweede ronde van de German Darts Open te bereiken. In de eerste ronde in Jena werd hij uitgeschakeld door de Brit David Evans. Lees hier meer.

Slordige start van Kleermaker

Kleermaker kende een matige start van de wedstrijd. Hij kreeg in elke van de eerste vier legs darts om de leg te winnen, maar verzilverde geen van deze kansen. Evans wist hier van profiteren. In de eerste leg kreeg ‘Dutch Giant’ meerdere mogelijkheden om Evans te breken, eerst miste de 31-jarige Hardewijker twee pijlen op dubbel twintig voor een 100-finish. Nadat Evans er niet in slaagde om 72 uit te gooien, kreeg Kleermaker het ook niet voor elkaar om 10 uit te gooien. Hierna sloeg Evans toe op dubbel 10 voor een 1-0 voorsprong.

Matchdarts voor Evans

In de twee legs hierna kreeg Kleermaker één pijl op de bullseye om de leg te winnen, hij raakte echter tot twee keer toe de enkele bull. Hierdoor kon Evans uitlopen tot een 3-0 voorsprong. In de legs die volgden leek het gedaan te zijn met de kansen van Kleermaker die maar dubbels bleef missen, na leg 5 stond het totaal van gemiste dubbels op twaalf. Ondertussen was Evans uitgelopen naar een 5-0 voorsprong, die dus voor de wedstrijd mocht gaan gooien, hiervoor kreeg de Brit ook twee kansen op dubbel 16, maar wist het deze keer niet af te maken.

Kleermaker te laat op gang

Na deze gemiste matchdarts kon Kleermaker ontsnappen aan een vernederende whitewash en kreeg dan ook zijn eerste leg op het bord door het 5-1 te maken. Dit leek Kleermaker goed te doen, want ook de volgende twee legs werden met twee twaalf darters op rij gewonnen. De voorsprong van Evans was echter te groot geworden, in leg negen bepaalde hij op dubbel twintig de eindstand op 6-3.

Deze verliespartij is een teleurstellend resultaat voor Kleermaker, die voor het eerst sinds het Dutch Darts Championship in mei zijn opwachting maakte op een European Tour toernooi.

Martijn Kleermaker: 89,24 / 18,8%
David Evans: 84,18 / 35,3%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *