Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Kleermaker schakelt matige Whitlock uit

Martijn Kleermaker heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het WK, Hij won een matige wedstrijd met 3-1 van Whitlock. Kleermaker werd in de verloop van de partij scorend de betere en wist de partij zo naar zich toe te trekken. Lees hier alles over deze partij.

Kleermaker voorkomt comeback in set

Martijn Kleermaker en Simon Whitlock kwamen zeer stroef uit de startblokken. Het was scorend erg slecht in de eerste set, maar hierdoor hadden wel beiden spelers kans wel kans op de set. In de eerste leg mocht Kleermaker de leg houden met een 21-darter. Hij had er vijf pijlen op de dubbel nodig, maar Whitlock creëerde zich ook maar 1 kans op de dubbel. Wanneer Whitlock ook nog drie pijlen mist om de leg te houden, weet Kleermaker te breken voor 2-0 in de set. Whitlock was wel de eerste speler die een leg in vijf beurten deed. Dit leverde hem ook een break op en hij verzilverde deze break. In de beslissende leg voor de eerste set was Kleermaker scorend de betere. Whitlock kreeg nog een kansje vanaf 164 maar mistte deze. Martijn Kleermaker wint de eerste set die vrij matig was.

Kleermaker kan break niet vinden.

Aan het begin van de tweede set leek kleermaker scorend de betere. Hij wist druk te zetten op de legs van Whitlock en dit lukte andersom niet. Kleermaker wist dus de eigen legs makkelijk te houden en gaf geen kansen weg, maar hij moest breaken. In de eerste leg wist Kleermaker veel druk te zetten op de leg van Whitlock, Whitlock antwoordde met een 79-finish. Ook in de derde leg leek Kleermaker druk te zetten, hij mocht het proberen van 118 en mistte. In de vijfde leg kreeg Kleermaker de kans vanaf 104 en kreeg ook nog een pijl voor de set, hij mistte D20. Simon Whitlock kwam zo een aantal keren weg in de eigen legs, maar wint de set wel en komt op 1-1

Kleermaker trekt partij naar zich toe met goede laatste set.

In de eerste leg van de derde set hebben beiden heren moeite met de dubbel. Eerst mistte Kleermaker een hand vol, maar Whitlock deed hem dit na. Vervolgens mistte Whitlock ook in de tweede leg een hand vol op de dubbels en zo wist Kleermaker weer te breken. Whitlock moest zo weer terug zien te komen in de set van Kleermaker. Hij begon hier goed aan met een 135-finish, maar hij mistte vervolgens in de vierde leg weer drie pijlen op dubbel. Kleermaker profiteerde hier wel weer van en wist zo met een 20-darter de derde set te pakken. (2-1) In de vierde set wist Kleermaker in de leg van Whitlock een 180-er te gooien, hij gooide ook nog een 71-finish om te breken en zo zag het er goed uit voor Kleermaker. Hij wist de break te verzilveren met een 15-darter en kwam zo op Matchpoint. Ook in de derde leg was Kleermaker scorend sterk. Whitlock kreeg nog een kans op 110, maar hij mistte. Kleermaker gooide weer een 15-darter om de wedstrijd te pakken. Martijn Kleermaker gooide in de laatste set 105 gemiddeld schakelt Simon Whitlock uit.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 88.84 / 37.9%
Simon Whitlock: 87.93 / 21.3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *