Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Kleermaker slaat comeback Cullen af

Martijn Kleermaker heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van het WK darts. Hij gaf een 3-0 voorsprong helemaal weg, maar wist de vierde set toch te winnen. Lees hier alles over de wedstrijd.

Kleermaker vliegt uit de startblokken

Martijn Kleermaker won de eerste set vol overtuiging. Terwijl het publiek nog uit volle borst mee zong aan de walk-on van Cullen, startte Kleermaker de wedstrijd. Kleermaker was scorend overtuigend de beste, Cullen kon zo geen kansen creëren. Cullen heeft in de eerste sessie een pijltje op de dubbel, dit was een pijltje op D20 in de tweede leg. Martijn Kleermaker won de set met 3-0. Hij gooide in de eerste set een 16-darter, een 18-darter en een 12-darter. Hij voegde hier ook nog een 64-finish en een 89-finish via D20, D20 aan toe. Al met al begon Kleermaker zeer overtuigend.

Cullen kan kansen niet pakken

Martijn Kleermaker wint ook de tweede set. Hoewel Cullen scorend beter mee kon in de set, leverde dit hem niet de set op. Omdat Cullen scorend beter werd, kreeg hij wel meer kansen op de dubbel. Gelijk in de eerste leg mistte Cullen gelijk twee volle handen op de dubbel, in de tweede leg mistte hij er ook twee. Kleermaker won daardoor beiden legs en had hier slechts een 17-darter en een 20-darter nodig. Hoewel Cullen ook twee pijlen mistte in de vierde leg mistte, mocht hij toch nog een leg pakken. In de vijfde leg was Kleermaker keurig in vijf beurten uit, en dat leverde hem de tweede set op.

Cullen scorend beter, Kleermaker behoudt marge van 2 sets

In de derde set werd het ook 3-0 in sets voor Kleermaker. Het was in deze set wel een stuk spannender. Cullen gaf de kansen niet zomaar weg, maar Kleermaker wist scorend het niveau goed te houden. In de legs van Kleermaker waren beiden spelers scorend gelijk en dus kwam er elke keer veel druk op Kleermaker te staan, maar hij beantwoordde dit goed. De dubbels zaten er elke keer goed in en hij gooide er ook 60% op, bij zijn twee missers kostte dit hem de leg wel gewoon op. In de legs van Cullen kon Kleermaker ook geen druk meer zetten. In de last-leg decider kreeg Cullen twee pijlen om de set te pakken, hij mistte en kleermaker benutte zijn tweede dubbel wel.

In de vierde set was Kleermaker kansloos. Hij wist geen druk te zetten op Cullen en Cullen was scorend overtuigend de betere. Kleermaker kreeg in deze leg zelfs geen kans op de dubbel. Cullen gooide de dubbels in deze set wel overtuigend en hij mistte er maar eentje in deze set. Hij gooide in twee verschillende legs een 180-er en was ook in twee legs binnen de 15 pijlen uit. Cullen lijkt beter in zijn spel te komen.

Kleermaker slaat comeback af

Cullen komt verder terug op 3-2 in sets. In de vijfde zakte Cullen scorend weer weg en hierdoor kwam Kleermaker weer beter in de wedstrijd. Kleermaker was scorend zelfs weer de betere en hierdoor kreeg hij ook grotere kansen. In de eerste leg mocht hij met weinig druk de eerste leg binnenhalen en in de tweede leg moest Cullen 76 uitgooien om een 2-0 voorsprong te voorkomen. Cullen deed dit niet en Kleermaker kwam op 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Kleermaker ook nog een matchdart, deze mistte hij en Cullen gooide 74 uit. Cullen hield zijn eigen leg met weinig druk en zo kwam er weer een last-leg decider aan te pas. Hierin stond Kleermaker klaar op 60 en dus moest moest Cullen 111 uitgooien. Dit deed hij en dus werd het 3-2.

Het geloof na de 3-2 was terug bij Cullen en hij begon steeds beter te spelen. Met een gemiddelde van 107 en een finishpercentage van 75% blies Cullen Kleermaker compleet weg. Kleermaker kreeg geen pijl op de dubbel en verloor dus de set dus met 3-0. Cullen had er ook nog een 80-finish tussen zitten en zo leek het vertrouwen weer helemaal terug. Cullen gaat de vijfde set in met het momentum.

In de eerste leg was Kleermaker nog de scorend de mindere en hij werd gelijk gebroken. Cullen mistte vervolgens twee pijlen om de break te verzilveren, dit gaf Kleermaker de kans om 130 van het bord te vegen en hij deed dit. Hij verzilverde de break en kwam op matchpoint. Cullen mistte drie pijlen op de dubbel en zo kreeg kleermaker zijn tweede matchdart. Deze mistte hij nog en zo ging de wedstrijd de verlenging in. Kleermaker wist zijn leg te houden zonder grote druk van Cullen en mocht zo weer gaan proberen te breken voor de wedstrijd. Dit lukte met een 88-Finish op de Bull terwijl Cullen op D8 stond te wachten. Kleermaker plaatst zich toch voor de vierde ronde van het WK

Gemiddeles / Dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 88.94 / 45.5%
Joe Cullen: 95.03 / 37.8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *