Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Kleermaker stunt tegen Aspinall in Minehead

Martijn Kleermaker mocht het in de middag opnemen tegen de nummer 3 geplaatste Nathan Aspinall. Ondanks dat Aspinall scorend beter was, wist Kleermaker met 6-4 te winnen.

Kleermaker mocht de wedstrijd beginnen. Hij miste 80 om zijn eigen leg te houden, maar nadat Aspinall vijf darts miste voor een break, hield de Nederlander toch zijn eigen leg. Al snel wist Aspinall dit goed te maken door zijn eigen leg te houden door na zeven darts eindelijk dubbel 16 te raken. Kleermaker liep scorend achter en verloor ook zijn eigen leg door een 14-darter van Aspinall. Deze break wist Aspinall te verzilveren door ‘madhouse’ te checken. Het werd 3-1. De Nederlander vocht terug en door een mooie 120-finish om zijn eigen leg te houden, werd het 3-2. 

Als reactie opende Aspinall met 177, maar miste een 56-finish om zijn eigen leg te houden. Vervolgens miste Kleermaker 116. Aspinall kon opnieuw zijn dubbels niet vinden en miste opnieuw drie darts op 10. De Nederlander checkt tops met 1 dart en maakte de score weer gelijk. De darts lagen deze leg weer bij Kleermaker. Hij stond na 15 darts op tops, die hij met zijn tweede pijl wist te raken. Voor de tweede keer deze partij kwam ’The Dutch Giant’ op voorsprong. Aspinall reageerde met een 180, terwijl Kleermaker deze later in de leg gooide, Toch wist Aspinall 56 te checken voor 4-4. Opnieuw begon Aspinall met een 180 in de leg van Kleermaker. Beide heren stonden op 170 na negen darts. Eerst mocht de Nederlander het proberen en hij liet 72 staan. Dit deed Aspinall precies hetzelfde. Kleermaker checkte 72 op dubbel 6. Hij gooide een 15-darter en kwam 5-4 voor. Aspinall miste in de laatste leg een 101-finish om in de wedstrijd te blijven, waardoor Kleermaker tops kon checken. Martijn Kleermaker won met 6-4 van Nathan Aspinall. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 89.30 / 55% 
Nathan Aspinall: 94.32 / 19%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *