Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Kleermaker komt scorend tekort tegen Humphries

Martijn Kleermaker heeft in de zesde ronde van de UK Open verloren. Na een sterke reeks kwam Kleermaker scorend tekort tegen Luke Humphries. In het begin bleef Kleermaker nog in de wedstrijd hangen, maar aan het eind van de wedstrijd liep Humphries snel weg. Lees hier het verslag van de wedstrijd.

Kleermaker maakt achterstand weer goed

Martijn Kleermaker begon niet goed aan zijn partij tegen Luke Humphries. Hij had de bull al verloren waardoor Humphries aan de wedstrijd mocht beginnen. In de tweede leg mistte hij ook nog eens twee darts op de dubbel waardoor hij ook gebroken werd. Humphries wist de break ook nog te verzilveren en zo stond Kleermaker al snel 3-0 achter. Ook in de volgende twee legs kreeg Humpries kansen om uit te lopen naar vier of vijf legs voorsprong, in beiden legs mistte Humphries pijlen waardoor Kleermaker kon profiteren. Hij kwam terug tot 3-2 en gooide vervolgens een sterke eigen leg om de stand helemaal gelijk te trekken.

Kleermaker blijft erin hangen

Vervolgens werd Humpries scorend veel sterker dan Kleermaker. Scorend gooide Humpries zo’n 10 punten hoger en hierdoor creëerde Humphries ook een stuk meer kansen. Humphries wist gelijk weer een break te forceren en leek zo weer weg te lopen, maar Humphries mistte tussendoor ook kansen waardoor Kleermaker erin bleef hangen. Kleermaker ging wel gewoon met een 6-4 achterstand de break in en hij zou beter moeten scoren om toch nog een kans te maken.

Kleermaker komt scorend tekort

De scores van Kleermaker werden niet beter en hierdoor kon Kleermaker zich ook niet terug knokken. Kleermaker kwam elke leg net een beurt tekort en Humphries stopte ook met missen. Humphries startte de tweede sessie ook nog eens met een 13-darter als beste leg van de wedstrijd, vervolgens mocht Humphries eenvoudig breaken met een 18-darter en toen was de wedstrijd ook gespeeld. Martijn Kleermaker kwam ook niet meer in de buurt en Humphries wist nog af te sluiten met de enige 100+ finish van de wedstrijd; 108. Humphries won zo dik verdient met 10-4.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Martijn Kleermaker: 82.11 / 28.57%
Luke Humphries: 93.33 / 32.14%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *