Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Kleermaker zonder moeite langs Vos in Nederlands onderonsje

Een Nederlands onderonsje aan het eind van de zondagavond op het BDO WK. Gino Vos (22) nam het op tegenover Martijn Kleermaker (7).

Gino Vos mocht aan de wedstrijd beginnen, maar Kleermaker kreeg de eerste kans op de dubbel. Kleermaker wist al bijna 132 uit te gooien. Toch bleef Vos koel en gooide hij dubbel 10 om de eerste leg te winnen. In de tweede leg had Kleermaker dus nog een hoge finish te goed, wat uitmondde in een prachtige 160-finish. Missers op de dubbels van Vos, zorgde ervoor dat Kleermaker voor het eerst in de wedstrijd kon breaken en dus op 2-1 voorsprong kon komen. Ook in de leg van ‘The Dutch Giant’ kreeg Vos meerdere kansen op dubbels, maar Kleermaker gooide de dubbel eerder en pakte dus de eerste set.

Het lukte maar niet voor Gino Vos; ook scorend begon de man uit Oss slecht in de tweede set. Hierdoor kreeg Kleermaker alle ruimte om de vierde leg op rij te pakken via dubbel 10 (1-0). Een geweldige wegzetbeurt van Kleermaker zette alle druk op Vos in zijn eigen leg. Kleermaker was nog dichtbij de zojuist weggezette 170 uit te gooien, maar toch wist Vos 118 uit te gooien voor de (1-1). De eerste 180’er van de wedstrijd volgde in de volgende leg van Martijn Kleermaker, die er direct een 180’er achteraan gooide. Alle tijd dus om tops uit te gooien (2-1). Met dubbel 9 pakte Kleermaker ook de tweede set. Met veel vertrouwen ging Kleermaker de pauze in.

Kleermaker begon de derde set met een 180’er, maar verloor de eerste leg aan een strak finishende Gino Vos (0-1). Ook in de leg die volgde begon Kleermaker met een 180’er wat zorgde voor een simpele gelijkmaker (1-1). Kleermaker was in vorm. Met een 73-finish breakte hij Gino Vos en mocht hij aantreden aan mogelijk de laatste leg (2-1). In de laatste leg krijgt Vos nog wel kans op een dubbel, maar kon niet weerstaan dat Kleermaker ook de laatste leg binnen pakte (3-1). Een ruime overwinning voor Martijn Kleermaker met een zeer solide gemiddelde.